Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ«Aδειάζουν» τα σχολεία τους από παιδιά οι Μεγανησιώτες

«Aδειάζουν» τα σχολεία τους από παιδιά οι Μεγανησιώτες

CSDFD_D_SDFS__DF_Χωρίς  Δεύτερη τάξη μένει το Λύκειο Μεγανησίου. Από έλλειψη μαθητών κινδυνεύουν Νηπιαγωγείο-Δημοτικό και Γυμνάσιο

Βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας στο Μεγανήσι. Γονείς που μέχρι πρότινος  πρωτοστατούσαν σε κινητοποιήσεις κατά της υποβάθμισης των σχολείων,  μεταγράφουν τα παιδιά τους σε σχολεία της Λευκάδας και αλλού, βάζοντας πλάτη  στους σχεδιασμούς του Υπουργείου για περαιτέρω υποβάθμιση ακόμα  και κλείσιμο  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης στο νησί.

Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που το Μεγανήσι χρόνο με το χρόνο φθίνει πληθυσμιακά αφού  ηλικιωμένοι πεθαίνουν και παράλληλα  νέες οικογένειες  εγκαταλείπουν το νησί . Την ίδια στιγμή  δημοτική αρχή κι αντιπολίτευση σφυρίζουν αδιάφορα, προσποιούμενοι άγνοια .

Οι μεν πρώτοι διότι αισθάνονται άβολά αφού εκτός από αιρετοί  είναι  εν δυνάμει  γονείς μαθητών που φοιτούν εκτός Μεγανησίου , οι δε δεύτεροι  διότι κατά την διάρκεια της οκταετής θητείας του  δεν κατάφεραν ν΄ αναστρέψουν το κλίμα φυγής , αφού πρωτοκλασσάτα στελέχη της δημοτικής τους παράταξης υποστήριζαν (σε παλιότερη  ημερίδα για την παιδεία) την άποψη ότι μικρά σχολεία δεν είναι λειτουργικά  και υπόσχονταν  δημιουργία δημοτικού ξενώνα στην Λευκάδα για Μεγανησιώτες  μαθητές.

Καλό  Φθινόπωρο λοιπόν και για την εκπαίδευση  στο Μεγανήσι

 

http://meganisinews.eu/

Most Popular