Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ2 τελωνειακοί της Λευκάδας και 2 της Πρέβεζας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για...

2 τελωνειακοί της Λευκάδας και 2 της Πρέβεζας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων

Απο την Παρασκευή 15 ΣΕπτεμβρίου 2017 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 99 τελωνειακοί υπάλληλοι .

Μετά από 3 χρόνια η ολοκληρώθηκε η προδικαστική διαδικασία για υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων στην οποία ελέγχονταν 99 τελωνειακοί υπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και δυο τελωνειακοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο τελωνείο Λευκάδας και δυο στο τελωνείο Πρέβεζας .

Η αρχική κατηγορία βάρυνε 120 τελωνειακούς υπαλλήλους,   από τους οποίους οι 99 έχασαν προσωρινά την δουλειά τους. Μάλιστα κάποια μικρά τελωνεία όπως στην περιοχή της Πελοποννήσου αναμένεται να κλείσουν.

Η αρχική κατηγορία ήταν για χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης η οποία όμως μετά το πέρας της ανάκρισης προέκυψε ότι υπόθεση αφορά την προμήθεια καυσίμων από συγκεκριμένο όχημα σε πλοία.

Ο οδηγός σε γενόμενο έλεγχο ομολόγησε ότι παρακρατούσε καύσιμα που όμως οι τελωνειακοί πιστοποιούσαν ότι παραδιδόταν. Στην κατοχή του οδηγού του αυτοκινήτου βρέθηκε σημειωματάριο όπου αναφερόταν  αναλυτικά οι περιπτώσεις και οι ποσότητες που παρακρατούταν.

Χαρακτηριστικοί διάλογοι που εντοπίστηκαν από τους κοριούς της ΕΥΠ, σύμφωνα με την ογκοδέστατη δικογραφία που βρίσκεται στα χέρια μας :

 «τους έπιασα κότσο… δεν είχανε κάνει στην αρχή μέτρηση» με τον άλλο οδηγό να τον συμβουλεύει να κρατήσει τα μισά και τα υπόλοιπα να τα επιστρέψει στην εταιρεία.

«Πως θα αδειάσεις το νερό;» απαντά: «Έχει φύγει ρε ήδη…».

 

Δεν προέκυψε ότι οι όλοι οι τελωνειακοί ωφελούνταν από αυτή την παρακράτηση καυσίμων.

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο αμέσως επόμενο φύλλο της  εφημερίδας lefkasnews που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή.

 

Μ.Λ

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

Most Popular