Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ            15 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

            15 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με καρκινοπαθή Παιδιά (INTERNATONIAL CONFEDERATION OF CHILDHOOD CANCER PARENT ORGANIZATIONS – ICCCPO), η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου. Σκοπός είναι η ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Στην Ελλάδα περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύονται λόγω επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού.

Με αφορμή την ημέρα αυτή το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λευκάδας, σε συνεργασία με τη ΔΕΠΟΚΑΛ (Κ.Η.Φ.Η., Παιδικοί Σταθμοί), τους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, το «Χαμόγελο του παιδιού» και τη «Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια», θα συγκεντρώσει:

  • Πλεκτά σκουφάκια για τα παιδιά που διαμένουν στον ξενώνα της Φλόγας και
  • παιχνίδια (για παιδιά από 2 χρονών και πάνω) που θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει από Τρίτη 15 Φεβρουαρίου μέχρι Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στους παιδικούς σταθμούς καθώς και στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας, όπου θα διανέμεται έντυπο υλικό από το Σύλλογο Φλόγα προς ενημέρωση των πολιτών.

** Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, καινούρια ή μεταχειρισμένα, παρακαλούμε να είναι σε καλή κατάσταση. **

Πληροφορίες: 2645360524

Most Popular