Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ1ος ο Τηλέμαχος Αραβανής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΕUROPE 2017

1ος ο Τηλέμαχος Αραβανής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΕUROPE 2017

Πtilemaxos (1)ανελλήνιο πρωτάθλημα ΕUROPE 2017Νέα Μάκρη 10-12 Ιουλίου1ος Άνδρας – Έφηβος Τηλέμαχος Αραβανής5ος Άνδρας – Έφηβος Νίκος Διγενής

overall    1η Γεωργία Χειμώνα

2ος Τηλέμαχος Αραβανής

3ος Σταύρος Παπαδόπουλος

6ος Νίκος Διγενής

29 συμμετοχές

Τεράστια η επιτυχία των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας στο Πανελλήνιο. Πολλά μπράβο από το Δ.Σ. στους αθλητές και στην προπονήτρια Νόνικα Οικονομοπούλου, που μας έκαναν υπερήφανους και απέδειξαν ότι οι προσπάθειες όλων πιάνουν τόπο. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια, σε έναν ιδανικό για το άθλημα της ιστιοπλοΐας τόπο που όλα το παιδιά της Λευκάδας θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να δοκιμάσουν.

Οι παρακάτω σκέψεις της προπονήτριας είναι η καλύτερη αναφορά στην τεράστια αυτή επιτυχία:

«Για την Πανελλήνια νίκη του Τηλέμαχου Αραβανή λίγες λέξεις έχω να πω, πειθαρχία, ήρεμη δύναμη, προσπάθεια και πάνω από όλα θέληση. Αυτός ο αγώνας ήταν η επιβράβευση ετών δουλειάς στο νησί της Λευκάδας και ομαδικής προσπάθειας.

Επίσης, ήταν η αποκορύφωση του φετινού καλοκαιριού, αφού προηγήθηκαν επιτυχίες των αθλητών μας τόσο συμμετέχοντας σε αγώνες ανοιχτής θάλασσας με τα χρώματα του Ομίλου, όσο και στο φεστιβάλ Ιστιοπλοΐας της Βασιλικής, γεγονός που κράτησε ψηλά το ηθικό και ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα!

Το Europe είναι μονοθέσιο σκάφος παρεμφερές αλλά πιο τεχνικό από το Laser one,  με το οποίο προπονούνται και συμμετέχουν σε αγώνες οι αθλητές του ΝΟΛ  Νίκος και Τηλέμαχος. Ωστόσο θέλαμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και σε αυτό το σκάφος. Γνωρίζω το Europe πολύ καλά γιατί επί σειρά ετών έκανα ολυμπιακή προετοιμασία και ήμουν μέλος της εθνικής μας ομάδας. Περίμενα χρόνια την κατάκτηση αυτού του τίτλου από τους αθλητές μου και με έκαναν περήφανη!

Οι δυνατής εντάσεως άνεμοι που έπνεαν στη Νέα Μάκρη τις δύο πρώτες μέρες των αγώνων βοήθησαν στο να διεξαχθούν 6 ιστιοδρομίες απαιτώντας από τους αθλητές πολύ καλή φυσική κατάσταση, αλλά και σωστή τεχνική. Σωστές επιλογές τακτικής επίσης, τους οδήγησαν στις πρώτες θέσεις μεταξύ διακεκριμένων αθλητών.

Συγχαρητήρια σε Τηλέμαχο και Νίκο που τιμήσατε το Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας.

Θα θελα να προσθέσω ότι νιώθω τυχερή που για το υπόλοιπο του καλοκαιριού τα νέα αυτά παιδιά θα βοηθήσουν στις προπονήσεις των τμημάτων του ΝΟΛ για παιδιά, εμπνέοντας με το παράδειγμά τους μικρούς ιστιοπλόους.

Όσον αφορά στη συνέχεια με μεθοδική δουλειά για τον Τηλέμαχο βάζουμε στόχο το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser 4.7 του 2018 που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, ενώ για το Νίκο εύχομαι καλή δύναμη στις σχολικές του υποχρεώσεις και κάθε επιτυχία»

 

 

Most Popular