Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΌλγα Γεροβασίλη: Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να δραπετεύσει από τις ευθύνες...

Όλγα Γεροβασίλη: Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να δραπετεύσει από τις ευθύνες του με πρόωρες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος.

«Είμαστε η μεγάλη προοδευτική πολιτική δύναμη, η παράταξη της ευθύνης και της δημοκρατικής προοπτικής και απόλυτη προτεραιότητά μας είναι οι ζωές και η ευημερία των συμπολιτών μας»

Συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη, Βουλευτή Άρτας και Γραμματέα Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον Χρήστο Κυμπιζή για την kontranews

Η κυβέρνηση παρά τα χιλιάδες καθημερινά κρούσματα, αποφάσισε το άνοιγμα δραστηριοτήτων. Ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ;

Με αυτή την κυβέρνηση βιώνουμε την πρωτοτυπία τα μέτρα να προαναγγέλονται και κατόπιν οι ειδικοί να τα προσυπογράφουν! Κανονικά τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τα πραγματικά δεδομένα και τις κατευθύνσεις των ειδικών. Αυτό το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται εδώ και πολλούς μήνες και μας έχει οδηγήσει σε αυτή την τραγωδία πρέπει να σταματήσει. Ας μας πει τελικά αυτή η κυβέρνηση τι έκανε επί έναν και πλέον χρόνο για να αποτρέψει αυτό το δράμα. Ας μας εξηγήσει γιατί πλέον υπηρετούν λιγότεροι στο ΕΣΥ από όσους υπηρετούσαν στο ξεκίνημα της πανδημίας! Τι έκανε επί ένα και πλέον χρόνο για να κινητοποιήσει πόρους του ιδιωτικού τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας; Πώς παρενέβη για να αποτρέψει τη δημιουργία εστιών υπερμετάδοσης στο μετρό, στα λεωφορεία, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας; Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τη μη δημοσίευση των πρακτικών της αρμόδιας επιτροπής δεν προστατεύει τους ειδικούς, αλλά τον εαυτό της και τον κ. Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για 200.000 νέες θέσεις εργασίας με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης… Ποια η άποψη σας;

Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που υποσχόταν προεκλογικά 4% ανάπτυξη και μέσα σε 7 μήνες και πριν ακόμα από την πανδημία μας είχε ήδη οδηγήσει στην ύφεση! Είναι ο ίδιος άνθρωπος που καυχιόταν πως δήθεν έφτιαξε χιλιάδες κλίνες ΜΕΘ, για να μην μπορούν σήμερα οι ασθενείς μετά από εβδομάδες να βρουν κατάλληλη περίθαλψη. Δεν αντέχει στη λογική το γεγονός πως ο ιθύνων νους της επιβολής της υφεσιακής και οικονομικά και κοινωνικά χρεοκοπημένης ατζέντας του ΔΝΤ και του ΣΕΒ υπόσχεται 200.000 κανονικές θέσεις εργασίας. Μάλλον εννοεί θέσεις κωπηλατών στις σύγχρονες νεοφιλελεύθερες γαλέρες και οραματίζεται θέσεις εργασίας των 200 ευρώ ελαστικής απασχόλησης και χωρίς εργασιακά δικαιώματα! Σε αυτή την περίπτωση, οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη δεν αφορούν παρά ελάχιστους και πολύ συγκεκριμένους. Εμείς ως πραγματική θέση εργασίας αντιλαμβανόμαστε μια καλά αμειβόμενη εργασία, σε ασφαλείς συνθήκες και θεσμικά προστατευμένη προς όφελος και των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και για τέτοιες μιλάμε στο πρόγραμμά μας.

Πολλοί συνέδεσαν τη σύσταση της προανακριτικής του Νίκου Παππά με το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες… Το πιστεύετε και εσείς;

Η σπουδή του κ. Μητσοτάκη, κάθε φορά που είναι «στα σχοινιά», να αποπροσανατολίζει τον δημόσιο λόγο μέσα από την κατασυκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων είναι πλέον δεδομένη. Όμως είναι τραγικό και επικίνδυνο να έχει οδηγήσει το ΕΣΥ, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους μαχητές της πρώτης γραμμής στην απόγνωση και την κοινωνία στα «κάγκελα» με την αποτυχημένη πολιτική του και να επιλέγει το δρόμο του διχασμού και της πόλωσης για να αλλάξει την ατζέντα. Δεν είναι δυνατό αυτοί που χρηματοδοτούν με ζεστό κρατικό χρήμα το «λιβάνι Πέτσα» που καίγεται στο όνομα του κ. Μητσοτάκη από μέσα ενημέρωσης, οι «μάστορες» των απευθείας αναθέσεων, οι εμπνευστές του «σκοιλ ελικικού», να θέλουν να κάτσουν στο σκαμνί αυτούς που έβαλαν επιτέλους τάξη μετά από δεκαετίες στην τηλεοπτική ασυδοσία! Αυτούς που παρέλαβαν άδεια ταμεία και παρέδωσαν 37 δισ ευρώ! Θράσος, αλαζονεία, ρεβανσισμός είναι τα πραγματικά κίνητρα πίσω από αυτή τη γελοία έμπνευση προϊόν απελπισίας.

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος για εκλογικό αιφνιδιασμό; Συχνά – πυκνά βλέπουμε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για …εμφυλιοπολεμικό κλίμα στα εσωκομματικά. Τελικά τι ισχύει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος για να απαντήσει κατάλληλα σε κάθε «έμπνευση» του κ. Μητσοτάκη. Αν θέλει αυτός και η κυβέρνησή του να προσπαθήσουν να δραπετεύσουν με αυτό τον τρόπο από τις ευθύνες τους, καλώς. Αν πάλι θέλουν να αποδεχθούν πως είναι ανίκανοι να «χωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρα» και να πετάξουν λευκή πετσέτα εν μέσω της τραγωδίας της πανδημίας που η πολιτική τους επιτείνει καθημερινά, καλώς και πάλι. Εμείς σπέκουλα στην καταστροφή δεν κάνουμε. Είμαστε η μεγάλη προοδευτική πολιτική δύναμη, η παράταξη της ευθύνης και της δημοκρατικής προοπτικής και απόλυτη προτεραιότητά μας είναι οι ζωές και η ευημερία των συμπολιτών μας. Αν αυτή είναι τελικά η μοναδική λύση που μπορούν να προτείνουν για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησαν τη χώρα και η λύση τους για την επόμενη μέρα, θα πάρουν από την κοινωνία την απάντηση που τους πρέπει.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν φθορά της κυβέρνησης, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να αποκομίζει τα οφέλη που θα περίμενε. Σας ανησυχεί αυτό;

Ο κ. Μητσοτάκης έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια δημοσίου χρήματος στη δημιουργία μιας άλλης, εικονικής πραγματικότητας προσπαθώντας να διασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση. Οι δημοσκοπήσεις φαίνεται πως ενσωματώνουν ολοένα και μικρότερο μέρος αυτής της πραγματικότητας. Η φθορά της κυβέρνησης προκύπτει από την ίδια την καθημερινότητα και την αντίδραση της κοινωνίας σε όσα βιώνει. Στην κατάσταση στα νοσοκομεία και την αγωνιώδη αναζήτηση μιας κλίνης ΜΕΘ. Στα λουκέτα που φοβάμαι πως θα σφραγίσουν τις τύχες πολλών επιχειρήσεων μετά το τέλος της πανδημίας. Στη γιγάντωση της ανεργίας και τη γενίκευση της φτώχειας. Στην ανεξέλεγκτη καταστολή και την οριστική ρήξη της σχέσης της κυβέρνησης με τις νέες γενιές. Το πρόγραμμά μας απαντά στις πραγματικές ανάγκες, τις αγωνίες και τις επιδιώξεις των πολιτών. Συνεχίζουμε τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό μας σε ένα σύγχρονο, προοδευτικό πολιτικό φορέα που θα καταστήσει αυτό το πρόγραμμα κοινό κτήμα της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας των πολιτών και σε προοδευτική προοπτική διακυβέρνησης μετά την πανδημία.

Most Popular