Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΨέριμος: Συναγερμός από καταγγελία κατοίκων για Τούρκους στο νησί

Ψέριμος: Συναγερμός από καταγγελία κατοίκων για Τούρκους στο νησί

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ψέριμο, μετά από καταγγελίες κατοίκων ότι είδαν Τούρκους στο νησί και άκουσαν κάποιους πυροβολισμούς.

Αν και η ακρίβεια των πληροφοριών δεν έχει επιβεβαιωθεί, έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή. Ταχύπλοα του Λιμενικού σαρώνουν την θαλάσσια περιοχή, ενώ από το πρωί ελικόπτερο πετάει πάνω από το νησί. Στις δυνάμεις που ερευνούν γύρω από το νησί έχει προστεθεί και σκοπούν σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ακούστηκαν πυροβολισμοί στην βόρεια πλευρά του νησιού, ενώ κάποιοι ανέφεραν ότι είδαν άτομα να βγάζουν φωτογραφίες. Οι καταγγελίες έγιναν χθες το βράδυ και άμεσα σήμανε συναγερμός.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει εντοπιστεί κάτι, ωστόσο οι έρευνες θα συνεχιστούν.
Τα ελικόπτερα που πετούν στην περιοχή είναι τα Apache που μεταστάθμευσαν από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά, μετά τις πρώτες πληροφορίες ότι γίνονται έρευνες για τους Τούρκους πραξικοποιηματίες στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως διαβεβαίωνε πηγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι έρευνες θα συνεχιστούν και τη νύχτα. Άλλωστε δεν έχουν σταματήσει καθόλου από την περασμένη εβδομάδα, και γίνονται και νυχτερινές πτήσεις ελικοπτέρων κάθε βράδυ.

Ας μην ξεχνούμε ότι η περιοχή βρίσκεται απένταντι από τον κόλπο της Μαρμαρίδας, όπου γίνονται έρευνες για τους Τούρκους επίλεκτους καταδρομείς που είχαν αποστολή να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο της χώρας. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει, διαφεύγουν ακόμα 10 “μπορντό μπερελί”.

Στο μικρονήσι το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κω, υπάρχει μικρός οικισμός και στρατιωτικό φυλάκιο.

Δείτε φωτογραφίες απο την επιχείρηση, αποκλειστικά στο Onalert.gr

Most Popular