Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΦοιτητής στο Αγρίνιο μελετά το ηλεκτρικό όχημα του μέλλοντος

Φοιτητής στο Αγρίνιο μελετά το ηλεκτρικό όχημα του μέλλοντος

prytania300 σοφοΟι Μέθοδοι Σχεδιασμού και Μοντελοποίησης ενός Αποδοτικού και ΕλαφρούΑνθρακονημάτινου Μονοκόκ Σασί, (κατάλληλο για ηλεκτρικό αυτοκίνητο) ήταν το θέμα του άρθρου που  δημοσιεύτηκε στο εξωτερικό  με τίτλο: Design and Modelling Methodologies of an  Efficient and Lightweight Carbon-fiberReinforced EpoxyMonocoque Chassis, Suitable for an Electric Car», από τον   Ευάγγελο Τσιρογιάννη από το Αγρίνιο μεταπτυχιακό φοιτητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών και τον καθηγητή κ. Σοφοκλή Μακρίδη.

Ο Δήμος Αγρινίου με ανακοίνωση του  συγχαίρει τον Ευάγγελο Τσιρογιάννη και σημειώνει ότι θα  στηρίζει τους Αγρινιώτες φοιτητές στην προσπάθειά τους για ακαδημαϊκή εξέλιξη.

H δημοσίευση  πρόκειται να αποτελέσει πηγή περαιτέρω έρευνας και εξέλιξης στον τομέα των μεταφορών. Ο σχεδιασμός, η μελέτη και η κατασκευή ελαφρών και αποδοτικών ηλεκτρικών ελληνικών οχημάτων αποτελεί  όφελος,  όχι μόνο για το περιβάλλον και την οικονομική μετακίνηση των πολιτών, αλλά και για την ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Ουσιαστικά μέσα από το άρθρο και τη συγκεκριμένη εργασία χρόνων, υποδεικνύει τον σχεδιασμό και τη μελέτη ενός καινοτόμου ελληνικούηλεκτρικού οχήματος πόλης, φιλικού προς το περιβάλλον, με χρήση προηγμένων υλικών και τεχνικών σχεδιασμού.

Νίκη Παπαδούλα

 

www.ert.gr

Most Popular