Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας Παραμυθίας στην Λευκάδα.

Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας Παραμυθίας στην Λευκάδα.

 

 

Με κάθε επισημότητα η Ιερά Μητρόπολις Λευκάδας υποδέχθηκε χθες Παρασκευή 27 Ιουλίου  2018, ακριβές αντίγραφο της ιεράς και θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας, από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Την ιερά εικόνα, την οποία μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Εφραίμ, υποδέχθηκε στην πόλη της Λευκάδας και στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγία των Ξένων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης,ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Νικηφόρος, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου καιπλήθος πιστών.

Μετά την υποδοχή,  η ιερά εικόνα μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγία των Ξένων ) όπου και θα παραμείνει μόνιμα προς ευλογία και αγιασμό των πιστών. Την πομπή συνόδευε η Φιλαρμονική Άγγελος Σικελιανός  υπό τη διεύθυνση του κ. Βασίλη Κούρτη, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου και των αρχών της πόλεως.

Κατά την Δοξολογία που ακολούθησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Θεόφιλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Γέροντα Εφραίμ αλλά και τον Δωρητή της εικόνας.

Most Popular