Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΥπογραφή σύμβασης για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και αναβάθμιση Α/Σ αποχέτευσης

Υπογραφή σύμβασης για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και αναβάθμιση Α/Σ αποχέτευσης

Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε εργολαβικές συμβάσεις  με τους, κ. Σπυρίδων Γιαννακάκη, ανάδοχο του έργου «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στη Δ.Ε. Λευκάδας στον οικισμό Λυγιάς», με προϋπολογισμό 24.600,00€, και τον κ. Παναγιώτη Ζόγγο ανάδοχο του έργου «Αναβάθμιση Α/Σ αποχέτευσης στη θέση Πόντι Δ.Ε. Απολλωνίων», με προϋπολογισμό 24.552,00,με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ.

Συγκεκριμένα:

Στην αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στη Δ.Ε. Λευκάδας στον οικισμό Λυγιάς, προβλέπεται η μετατόπιση τμήματος αγωγού ύδρευσης, το οποίο διέρχεται μέσα από ιδιοκτησίες, παρουσιάζει συχνά βλάβες και θα ξεκινά από την «βίλα Λουΐζα» έως το γεφύρι (στάση), καθώς και η αντικατάσταση τμήματος αγωγού ύδρευσης στη Λυγιά. Η αντικατάσταση αφορά τμήμα αγωγού το οποίο παρουσιάζει σοβαρά βουλώματα και θα ξεκινά από το παγοποιείο έως το 1ο γεφυράκι.

Οι αγωγοί θα είναι Φ160 16Atm και θα έχουν συνολικό  μήκος 280 μέτρων περίπου. Θα κατασκευασθούν (15) δέκα πέντε φρεάτια με τις αντίστοιχες συνδέσεις των παροχών στις ιδιοκτησίες. Θα γίνει αντικατάσταση στις βάνες στο υπάρχων φρεάτιο στον κεντρικό δρόμο.

Στην αναβάθμιση Α/Σ αποχέτευσης στη θέση Πόντι Δ.Ε. Απολλωνίων, προβλέπονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

  • Σκυροδέτηση χώρου αντλιοστασίου
  • Αποξήλωση φθαρμένων καλωδίων από το αντλιοστάσιο έως τον κεντρικό πίνακα και επανατοποθέτηση νέων με την αντίστοιχη σύνδεση.

·         Αλλαγή στεγανού κιβωτίου ηλεκτρολογικών διακλαδώσεων και επανασύνδεση καλωδίων

  • Θα γίνει απεγκατάσταση  και τοποθέτηση  νέου πίνακα ισχύος και αυτοματισμού PLC, με αναλογικό όργανο στάθμης και νέα φλοτέρ, και οθόνη ενδείξεων λειτουργίας (δυνατότητα επιλογής λειτουργίας με αναλογικό όργανο ή με φλοτέρ).
  • Επισκευή στον υπάρχοντα πίνακα Η/Ζ και θα τοποθετηθεί αισθητήριο στάθμης με δυνατότητα παρακολούθησης στάθμης λυμάτων
  • Επισκευή και συντήρηση στα ΙΝΟΧ καπάκια του αντλιοστασίου.
  • Κατασκευή περίφραξης περιμετρικά του αντλιοστασίου με κοιλοδοκό γαλβανιζέ 40χ40 και ξύλο τύπου deck, αναδιπλούμενο ή συρόμενο πορτόνι εισόδου και τοποθέτηση χειροκίνητου παλάγκου για την εξαγωγή των αντλιών.
  • Κατασκευή και τοποθέτηση πόρτας αλουμινίου στο αντλιοστάσιο Κολυβάτων

Ο δήμος με ουσιαστικές παρεμβάσεις συνεχίζει την προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει προς τους πολίτες και την βελτίωση της καθημερινότητας.                                                                                                                 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Most Popular