Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΥπογράφτηκε νέα συμφωνία για τα Πνευματικά Δικαιώματα.

Υπογράφτηκε νέα συμφωνία για τα Πνευματικά Δικαιώματα.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από πιέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας, σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου υπογράφτηκε Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΟΣΔ Αυτοδιαχείριση για τα Πνευματικά  Δικαιώματα.

Η συμφωνία αυτή έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις για τη χρήση μουσικής στις εγκαταστάσεις τους.

Για το έτος 2023 θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.  Σας κάνουμε γνωστό επίσης ότι επικαιροποίηση θα γίνει και στην συμφωνία μεταξύ των Επιμελητηρίων και την GEA για τα συγγενικά δικαιώματα.

Ο φορέας μας θα βγάλει νέες ανακοινώσεις αναφορικά με τα επόμενα βήματα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου  Λευκάδας καλεί όλους τους επιχειρηματίες να επικοινωνήσουν μαζί μας,  προκειμένου να καταγραφούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Η συγκεκριμένη συμφωνία με τα πνευματικά δικαιώματα έχει εντάξει όσους συναδέλφους από το 2018 μέχρι σήμερα έχουν δικαστικές διαμάχες και τους ζητούν υπέρογκα χρηματικά ποσά. Δηλαδή, η συμφωνία συμπεριλαμβάνει και χιλιάδες εταιρείες που έχουν δικαστικές διενέξεις για το λόγο αυτό καλούμε τις επιχειρήσεις να ενταχθούν ώστε να “απεγκλωβιστούν” και να “κλείσουν” τις υποθέσεις τους με μικρό τίμημα, αποφεύγοντας δικαστικές δαπάνες και εξωφρενικά ποσά.

Τηλέφωνα Επιμελητηρίου: 2645022381, 2645022384, 2645022686

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Most Popular