Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΥπέγραψε ο ανάδοχος για τη λειτουργία Κτηματολογικού γραφείου στη Λευκάδα

Υπέγραψε ο ανάδοχος για τη λειτουργία Κτηματολογικού γραφείου στη Λευκάδα

Υπέγραψε ο ανάδοχος για τη λειτουργία Κτηματολογικού γραφείου στη Λευκάδα

Πιθανή νέα 6μηνη παράταση για οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών

Υπέγραψε σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 ο ανάδοχος, που έχει οριστεί μετά από διαγωνισμό να λειτουργήσει Κτηματολογικό γραφείο στο νομό Λευκάδας για τη διαδικασία του επαναπροσδιορισμού.

Οι διαδικασίες για την οργάνωση του γραφείου θα ξεκινήσουν άμεσα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, η λειτουργία του  θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι, για τη διόρθωση λαθών που έχουν γίνει στην αποτύπωση της θέσης και των ορίων των ακινήτων σε πολλές περιοχές της Λευκάδας.

Εν τω μεταξύ, σε νέα επικοινωνία που είχε ο κ. Καββαδάς με την διευθύνουσα σύμβουλο της  «Ελληνικό Κτηματολόγιο» κ. Κλωνάρη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση, πιθανώς εξάμηνη, στην προθεσμία οριστικοποίησης των αρχικών εγγραφών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καββαδάς έχει εισηγηθεί με ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό παράταση τριών ετών, ωστόσο μια νέα παράταση έστω και 6 μηνών, επιπλέον των τριών μηνών και των δύο ετών που έχει δοθεί σε όλη τη χώρα, θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες της Λευκάδας να ταχτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους με το Κτηματολόγιο, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά τους.

Ο βουλευτής στο πλαίσιο των ενημερώσεων που έχει ξεκινήσει για το Κτηματολόγιο, μετά τους Τσουκαλάδες και τους Σφακιώτες, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο με τους κατοίκους της Απόλπαινας και των γύρω περιοχών, όπου καταγράφονται επίσης σημαντικά προβλήματα με το Κτηματολογίου, σε δεκαεπτά (17) ενότητες.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής υπενθύμισε στους κατοίκους ότι η διαδικασία για την επαναχωροθέτηση της θέσης και των ορίων των ακινήτων καθώς και των διαγραμμάτων του Κτηματολογίου, θα ανοίξει μόνο για τις κτηματολογικές ενότητες, όπου εντοπίστηκαν σφάλματα σε άνω του 30% των δηλώσεων. Για τις ενότητες όπου τα σφάλματα είναι κάτω του 30% και επομένως δεν θα ανοίξουν, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν προχωρήσουν στη διόρθωση με τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.

 

Most Popular