Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΥλοποήθηκε το πρώτο σεμινάριο Barista που διοργάνωσε το επιμελητήριο Λευκάδας

Υλοποήθηκε το πρώτο σεμινάριο Barista που διοργάνωσε το επιμελητήριο Λευκάδας

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με την εταιρεία  «Καφεεμπορική» επίσημο αντιπρόσωπο της Lavazza, το πρώτο σεμινάριο «Βασικές Αρχές εκπαίδευσης Barista» στις 8/6/2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  μύησε τους εκπαιδευόμενους στον υπέροχο κόσμο του καφέ, αποκομίζοντας τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και πρακτική τεχνογνωσία για την παρασκευή των σωστών ροφημάτων καφέ αλλά και των αναγκών στην σύγχρονη καφετέρια.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταρτιζόμενοι έμαθαν να χρησιμοποιούν πλήρως την επαγγελματική αυτόματη μηχανή του espresso, να την συντηρούν και να την καθαρίζουν ώστε να επιτυγχάνουν τη βέλτιστη ποιότητα καφέ και απόδοση. Γνώρισαν τον δοσομετρικό μύλο κοπής και έμαθαν να κάνουν το τέλειο κόψιμο καφέ. Στο τέλος του σεμιναρίου οι barista μας έμαθαν να φτιάχνουν όλα τα ροφήματα που έχουν σαν βάση τον espresso & freddo, και εξειδικεύτηκαν στο αφρόγαλά και στις νέες μεθόδους παρασκευής καφέ όπως είναι η εκχύλιση φίλτρου με φίλτρο V60.

Με το πέρας της εκπαίδευσης δόθηκαν επίσημα  πιστοποιητικά παρακολούθησης του σεμιναρίου από την εταιρεία Lavazza.

Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν πρόλαβαν  να συμμετάσχουν στο εν λόγω σεμινάριο μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο προκειμένου να ενημερωθούν και να εγγραφούν στο επόμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Επιμελητήριο στο τηλέφωνο 2645022686, υπεύθυνη κα Λάζαρη.

Most Popular