Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΤρεις Λευκαδίτες Μαθητές προκρίθηκαν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»!

Τρεις Λευκαδίτες Μαθητές προκρίθηκαν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»!

Λίγες ημέρες μετά τη βράβευση των μαθητών μας που διακρίθηκαν στους περυσινούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), έρχονται τρεις νέες επιτυχίες για τους μαθητές της Λευκάδας. Οι μαθητές διακρίθηκαν στον 83ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «ΘΑΛΗΣ», που είχε διεξαχθεί στις 11/11/22. Με την επίδοσή τους αυτή προκρίνονται απευθείας στην 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ».

Σταματέλου ΜελιτίνηΓ’ ΓυμνασίουΜουσικό Σχολείο Λευκάδας
Κονιδάρης ΑλέξανδροςΓ΄ Λυκείου2ο Πειραματικό ΓΕΛ Λευκάδας
Σταματέλου ΒασιλικήΓ’ ΛυκείουΜουσικό Σχολείο Λευκάδας

Το παράρτημα Λευκάδας της ΕΜΕ συνεχίζει να στηρίζει τους μαθητές που διακρίνονται, ώστε να μπορέσουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και πετύχουν τους στόχους τους, οργανώνοντας μαθήματα προετοιμασίας. Παράλληλα έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν νέα μαθήματα προετοιμασίας ανοικτά για μαθητές από ΣΤ’ Δημοτικού και για τις τάξεις του Γυμνασίου.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο 11 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο 5ος Διαγωνισμός Πυθαγόρας για μαθητές Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου.

Οι γονείς και οι μαθητές που ενδιαφέρονται για τους διαγωνισμούς και τα μαθήματα μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας τις εργάσιμες ώρες στο 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας (τηλ 2645023380) ή στο 6984525855 (Νίκος Τζίφας) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση emelefkadas@gmail.com.

Με επιτυχία έγινε η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της ΕΜΕ

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας έγινε η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά στους μαθητικούς διαγωνισμούς μαθηματικών που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου γέμισε από μικρούς μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση. Στην κεντρική ομιλία οι παρεβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν μια αναλυτική παρουσίαση της ιστορίας, της σημασίας και της εξέλιξης των διάφορων μαθηματικών διαγωνισμών από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Η ομιλία κατέληξε στην ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και την τεχνητή νοημοσύνη και τον τρόπο που αυτή επηρεάζει τους μαθηματικούς διαγωνισμούς και συνολικότερα τις αντιλήψεις μας γύρω από τις επιστήμες. Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στους ακόλουθους περυσινούς διαγωνισμούς:

  • 16ος Διαγωνισμός “Παιχνίδι και Μαθηματικά”
  • 4ος Διαγωνισμός “Πυθαγόρας”
  • 83ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός “Θαλής”
  • 39η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης”
  • 11η Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών (EGMO)

Οι συνεχείς διακρίσεις μαθητών μας στους ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς «Θαλής» και «Ευκλείδης» (που δεν πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω υγειονομικών μέτρων), οι πολλές αναλογικά με τον πληθυσμό της Λευκάδας παρουσίες μαθητών μας στον κορυφαίο ελληνικό διαγωνισμό «Αρχιμήδη» και φυσικά η μεγάλη διάκριση μαθήτριάς μας στην EGMO, δείχνει ότι η μαθηματική εκπαίδευση στην Λευκάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Αλλά και οι πολλές συμμετοχές και διακρίσεις των μικρών μαθητών στους διαγωνισμούς «Παιχνίδι και Μαθηματικά» και «Πυθαγόρας» μας γεμίζει ελπίδες για το μέλλον, για νέες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Το Παράρτημα Λευκάδας της ΕΜΕ ευχαριστεί θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Most Popular