Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΟΡΦΕΥΣ» ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ...

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΟΡΦΕΥΣ» ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ 2019 ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ.

Στις 18 Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων και το Μουσείο Λευκαδικού πολιτισμού του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου «ΟΡΦΕΥΣ» διαφυλάσσοντας με σεβασμό την ιστορική μνήμη και την παράδοση του τόπου μας την τιμά.

Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».  Στο πλαίσιο αυτό το Λαογραφικό Μουσείου του «Ορφέα» προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και να επιτύχει τη δύσκολη ισορροπία μεταξύ κληρονομιάς και καινοτομίας συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Σας προσκαλούμε το Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 να επισκεφθείτε το μουσείο μας και θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε μέσα στο χρόνο και στην ιστορία του τόπου μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 18:00-22:00.

Εκ του ΔΣ

Most Popular