Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΚΑΤο Μουσείο θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας στον Καστό Λευκάδας είναι γεγονός  

Το Μουσείο θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας στον Καστό Λευκάδας είναι γεγονός  

Ένας υπέροχος Μουσειακός χώρος με θαυμάσια εκθέματα λειτουργεί εδώ και ακριβώς ένα χρόνο στο νησάκι του Καστού.

Πρόκειται για ένα  από τα κορυφαία και μοναδικά του εκθέματα για την ευρύτερη περιοχή του Ελλαδικού χώρου εκτός από το νησί του Καστού και αφορά τον σκελετό της πτεροφάλαινας (Balaenoptera physalus), η οποία ξεβράστηκε πριν δεκαετίες στο νησί. Ο προσδιορισμός του είδους του κητώδους, η μέτρηση των διαστάσεων των οστών, η εκτίμηση του αρχικού μήκους και της ηλικίας του, η εξέταση κατάστασης διατήρησης των οστών καθώς και η καταγραφή αλλά και φωτογράφηση τους με τη δημιουργία καταλόγου τους, όπως επίσης και η τοποθέτηση των οστών στην σωστή αλληλουχία και θέση, έγινε από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Η μεγάλη ποικιλία από σφουγγάρια, αχινιούς, αστερίες, καβούρια, βαλσαμωμένα ψάρια, οστρακόδερμα, μια χελώνα καρέτα-καρέτα και μια υπέροχη συλλογή από κοχύλια στολίζουν το χώρο του μουσείου μουσείο, τα οποία συνοδεύονται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τη σχετική πληροφόρηση, αλλά και οθόνη με την  προβολή μικρού μήκους βίντεο από εικόνες της θαλάσσιας ζωής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ψυχή όλου αυτού του εγχειρήματος είναι o Γιώργos Τριλίβας (Μούκας) υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την ΑΝΑΣΑ

 

Most Popular