Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΤο Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση- παράσταση διαμαρτυρίας...

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση- παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 10 το πρωι.

Οι ελλείψεις προσωπικού και ΜΕΘ στα νοσοκομεία, πανελλαδικά και στα νησιά μας, οι δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε συνδυασμό με τον πακτωλό χρημάτων σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας και αλλού, επιβεβαιώνουν ότι η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας δεν έχει ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας, της ζωής και των αναγκών του λαού, αλλά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Κυβέρνηση και εργοδοσία βρήκαν ευκαιρία να νομοθετήσουν μια σειρά αντεργατικά, αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα, αξιοποιώντας τη βία και την καταστολή, βασική επιλογή όλων των κυβερνήσεων, για την υλοποίησή τους.

Η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των σχολών, ενώ τα παρουσιάζουν όλα καλώς καμωμένα! Πολλά παιδιά δεν έχουν καν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, ενώ σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, είναι σίγουρο ότι και αυτή θα έχει αμφίβολα αποτελέσματα, αφού δημιουργεί πολλά εκπαιδευτικά και μαθησιακά κενά. Μικρά παιδιά πισωγυρίζουν από ήδη κατακτημένη γνώση.

Η κυβέρνηση επιλέγει την αναστολή τους ή να τα ανοιγοκλείνει χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας γονιών, εκπαιδευτικών, την ψυχική υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Ακόμα και τα αιτήματα για αραίωση μαθητών ανά τάξη, για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, για επαναλαμβανόμενα τεστ, ώστε να παρακολουθείται με οργανωμένο τρόπο η διάδοση του ιού, δεν ικανοποιήθηκαν, ενώ ακόμη μια φορά είπε ψέματα για την προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς.

Το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε για το άνοιγμα τους είναι η αποθέωση της ατομικής ευθύνης. Το selftest! Δηλαδή και πάλι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί θα ελέγχονται, μόνοι τους αν είναι άρρωστοι ή όχι.

Διεκδικούμε:

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού για πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας
 • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, εξοπλισμού εργαστηρίων και προσωπικού ιδιωτικού τομέα.
 • Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, κάθε εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ
 • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.
 • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη με 15 μαθητές ανά τάξη
 • Άνοιγμα των Πανεπιστημίων με όλα τα μέτρα προστασίας.
 • Σίτιση και στέγαση όλων των φοιτητών
 • Χτίσιμο νέων σχολικών μονάδων όπου χρειάζεται.
 • Όχι στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία και την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ουσιαστική αναβάθμιση όλων των σχολείων με σύγχρονα σχολικά κτίρια και συγγράμματα, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη όλων των αναγκών.
 • Απαραίτητα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για την κάλυψη και αναπλήρωση των κενών
 • Προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία.

12-4-21

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Most Popular