Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤο γυμνάσιο Καρυάς βραβεύτηκε από το Eπιμελητήριο Λευκάδας

Το γυμνάσιο Καρυάς βραβεύτηκε από το Eπιμελητήριο Λευκάδας

 

argy cheap fsdfsa kab llll unspecified %cf%80%ce%b1%cf%86 %cf%80%cf%80%cf%80

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σπουδές και εκπαίδευση»στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών της περσινής  Γ΄τάξης Γυμνασίου Καρυάς για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εικονικής επιχείρησης του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας υπεύθυνος σε θέματα παιδείας κ. Φίλιππος Κούρτης, ο π. Αθανάσιος Κοσμάς, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Λευκάδας κ. Αναστάσιος Στάμου, ο Δ/ντής του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Καρυάς κ. Σωτήρης Αργυρού.

Το πανεπιστήμιο παρουσιάστηκε από τους   καθηγητές του  κο Ανδρέα Μαλέσκη,  Σπύρο Ι. Βλιάμο και  Θωμά Παπαναστασίου οι οποίο παρουσίασαν τις υποδομές, τις παροχές, τα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και εξ’ αποστάσεως προγράμματα αλλά και το όραμα του Πανεπιστήμιου που φιλοδοξεί να ενταχθεί στα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης ο οποίος  τόνισε πόσο σημαντικό είναι  να σπουδάζει κανείς  στην γλώσσα του αυτό που θέλει και αγαπά. Παράλληλα αναφέρθηκε  στο σημερινό Ελληνικό  εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο   απαιτούνται πολλά χρήματα αλλά τα παιδιά τελικά, παρά τις αντιξοότητες , δεν εισάγονται στην σχολή της πρώτης τους επιλογής και πολλές φορές καταφεύγουν σε αναξιόπιστα ιδρύματα του εξωτερικού.

Κατόπιν παρουσιάστηκε το βίντεο των μαθητών που ανέδειξε βήμα βήμα την εργασία τους  και το λόγο πήρε ο  Δ/ντής κ. Σωτήρης Αργυρού ο οποίος τόνισε ότι  το σχολείο της Καρυάς έχει βγάλει λαμπρούς  επιστήμονες.

Ο κος Αργυρού συνεχάρη τους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου Καρυάς και τις καθηγήτριες τους που “τόλμησαν να συναγωνιστούν με σχολεία ιδιωτικά και δημόσια των μεγαλουπόλεων και να βρίσκονται ανάμεσα στα 100 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα που μετείχαν στο πρόγραμμα “Εικονική επιχείρηση” του Σωματείου «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, ιδρύοντας την δική τους επιχείρηση “Cheapkoita” και να συμμετάσχουν στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης με δικό τους περίπτερο που στήθηκε ανάμεσα στα άλλα μεγαθήρια σχολεία με πενιχρά μέσα αλλά με μεράκι, φαντασία και πάνω απ’ όλα με δουλειά και φιλότιμο“.

Ο κ. Αργυρού ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για την πρωτοβουλία της βράβευσης τους λέγοντας ότι “τέτοιες ενέργειες δίνουν το έναυσμα και στους μαθητές της φετινής Γ’ Γυμνασίου να δουλέψουν με θάρρος και αυτοπεποίθηση ώστε να βρίσκονται και αυτοί εδώ του χρόνου, ίσως και κάπου αλλού για να βραβευθούν και γιατί όχι να πάρουν και το πρώτο βραβείο. Είμαστε ένα μικρό σχολείο στην ορεινή Λευκάδα που όλοι παλεύουμε και εργαζόμαστε με φιλότιμο και αγάπη για το σχολείο μας, για να το αναδείξουμε στην κοινωνία και να παραμείνουμε ζωντανοί, κοντά στην παράδοση και στα ήθη και έθιμα του τόπου μας“.Τέλος ο κ. Αργυρού αναφέρθηκε στο μείζον θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και δεν είναι άλλο από τον  κίνδυνο που αντιμετωπίζει το σχολείο με την  μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού της Β΄Λυκείου που θα έχει ως τελικό αποδέκτη τον μαρασμό και την  συρρίκνωση της ορεινής Λευκάδας.

Οι επτά μαθητές που βραβεύτηκαν ήταν :

 Δημήτρης Κατωπόδης
Γιώργος Λάζαρης
Γιάννης Ζαμπέλης
Αναστασία Δημουλά
 Σουέντο Τρόκα
 Χριστίνα Γράψα

& Αντιόλα Νταουτάι

Συντονίστρια Καθηγήτρια: Δέσποινα Καβαλλάρη-Οικονομολόγος.
Συνεργαζόμενοι Καθηγητές: Αναστασία Δουζενάκη-Καλλιτεχνικών
Κατερίνα Στύλογλου-Φιλόλογος.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η  δράση που υλοποιήθηκε  από το συγκεκριμένο σχολείο είναι η μοναδική σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα!

Η cheapkoita έκλεισε τον κύκλο εργασιών της και πέρασε το μήνυμα ότι όταν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις.

Το Φεβρουάριο 2017 οι  μαθητές της Γ’ Γυμνασίου  υλοποιούν ένα άλλο καινοτόμο πρόγραμμα και θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για  να το εκθέσουν.

Εμείς του ευχόμαστε κάθε επιτυχία , αν και σημασία δεν έχει πάντα ο προορισμός αλλά το ταξίδι.

Most Popular