Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤομεακή Οργάνωση Λευκάδας του ΚΚΕ: ΔΤ από την περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών...

Τομεακή Οργάνωση Λευκάδας του ΚΚΕ: ΔΤ από την περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο Μεγανήσι

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ του ΚΚΕ

            Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λευκάδας του ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές Αλέξανδρο ΒεροιώτηΘωμά Καββαδά και Ευγενία Κολυβά, περιόδευσαν το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου 2023 στο Κατωμέρι και το Βαθύ Μεγανησίου. Στις 12:00 πραγματοποιήθηκε ομιλία και συζήτηση στο Βαθύ.

            Στην σύντομη ομιλία του ο Αλέξανδρος Βεροιώτης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο λαός μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και να στηρίξει το ΚΚΕ, γιατί όσο πιο δυνατό βγει την επόμενη μέρα των εκλογών τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός, ώστε να αντιπαλέψει από καλύτερη θέση την αντιλαϊκή πολιτική. Κάλεσε τους παρισταμένους να αναδείξουν σε κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές μια σειρά ζητήματα που τους απασχολούν, από τις πετσοκομμένες συντάξεις που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα μέχρι τους μισθούς για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό ή την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Λευκάδας από τις πολιτικές της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολουθούνται εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Επισήμανε ότι μέχρι την ημέρα των εκλογών δεν πρέπει να πάει ούτε ένα λεπτό της ώρας χαμένο, να γίνουν συζητήσεις για την αναγκαιότητα της ισχυροποίησης του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες ώστε οι εργαζόμενοι να κάνουν την πραγματική διαφορά. Κλείνοντας, τόνισε ότι στις 21 Μάη δεν βγαίνει μόνο κυβέρνηση αλλά και κοινοβούλιο και θα πρέπει να αναδειχτούν από τις κάλπες όσο το δυνατό περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές για να μπορέσουν από καλύτερη θέση να αντιπαλέψουν μαζί με τον λαό την αντιλαϊκή πολιτική.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Ο Θωμάς Καββαδάς στάθηκε στο μοντέλο της ανάπτυξης με κριτήριο το κέρδος που αποβαίνει σε βάρος του περιβάλλοντος και των μελλοντικών γενεών. Αυτό, όπως είπε, φαίνεται ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα όπου χτίζουν ό,τι θέλουν, όπως θέλουν και όπου θέλουν. Παρατήρησε ότι αυτό που γίνεται στο Μεγανήσι είναι απαράδεκτο και ότι δεν θα πρέπει η ανάπτυξη αυτή να γίνει «θηλειά στο λαιμό μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

            Τέλος, η Ευγενία Κολυβά στάθηκε στο νέο προεκλογικό φυλλάδιο με τους «10 λόγους για να ψηφίσεις ΚΚΕ», που διακινείται από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και ένα σωρό ακόμη άλλοι λόγοι στους οποίους μπορεί να ανατρέξουν οι εργαζόμενοι για να βγάλουν συμπεράσματα και να δώσουν, όπως σημείωσε, δύναμη στη δύναμή τους, ενισχύοντας το ΚΚΕ που είναι μπροστά στους λαϊκούς αγώνες σε όλες τις κάλπες. Για τους δασικούς χάρτες παρατήρησε ότι αποτελούν εργαλείο στα χέρια των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων που επιδιώκουν μετά το ξεκαθάρισμα των ιδιοκτησιών και του χαρακτήρα των εκτάσεων να διαμορφώσουν «καθαρό τοπίο» επενδύσεων, όπως π.χ. για ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Καυτηρίασε επίσης την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό.

Most Popular