Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΤιμητικά βραβεία ΕΣΥ - βράβευση για το ορθοπαιδικό τμήμα Λευκάδας.

Τιμητικά βραβεία ΕΣΥ – βράβευση για το ορθοπαιδικό τμήμα Λευκάδας.

Από τον προσωπικό λογαριασμό του fb του γιατρού Σπύρου Μαραγκού: Η μεγαλύτερη τιμή για μένα. Η βράβευση μου για τα καινοτόμες χειρουργικές επεμβάσεις που εφαρμόζω αλλά και το έργο και την προσφορά μου στην ορθοπαιδική συνολικά.Πρώτα βραβεία ΕΣΥ, πρώτο και το ορθοπαιδικό τμήμα Λευκάδας.Οφείλω να ευχαριστήσω:Την οικογένεια μου πρώτα απ’ όλα για την κατανόηση, την ανοχή, τη στήριξη και την έμπνευση που καθημερινά και με υπομονή μου δείχνουν. Τάνια, Γιώργο, Ιωάννα με κάνετε υπερήφανο.Τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη για την στήριξη και την αμεσότητα που έδειχνε στην επίλυση των όποιων προβλημάτων δημιουργούνταν αλλά και που πιστέψε στο μεγάλο αύριο εγχείρημα.Τον διοικητή του ΓΝ Λευκάδας κ. Ιωάννη Μπάκαβο που από την αρχή πίστεψε και στήριξε το δύσκολο έργο της δημιουργίας από την αρχή του ορθοπαιδικού τμήματος.Τον βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά Αθανάσιο που με κατανόηση έδωσε λύση σε πολλά προβλήματα.Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας και ιδιαιτέρως του χειρουργείου και του αναισθησιολογικού για την ομαδική δουλειά.Με αφορμή το γεγονός αυτό οφείλω να συνεχίσω να πρεσβεύω το κοινό καλό πως η επιστήμη μου ορίζει αλλά και να υποσχεθώ πως ακόμα πιο καινοτόμα και πρωτοποριακά πράγματα έρχονται για τη Ορθοπαιδική του νοσοκομείου μας.

Τα βραβεία θα αποτελέσουν θεσμό, διαβεβαίωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Καλώντας «όλους τους εργαζομένους στο ΕΣΥ να δουν τους εαυτούς τους στα πρόσωπα εκείνων που θα βραβευτούν συμβολικά σήμερα» παρέδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τα πρώτα τιμητικά βραβεία του ΕΣΥ σε γιατρούς-πνευμονολογους- των νοσοκομείων Σωτηρία, Αγία Βαρβάρα, Δράμας, Καλύμνου, Παπανικολάου, Ευαγγελισμός, στην ομώνυμη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα «τιμητικά βραβεία ΕΣΥ» θα αποτελέσουν θεσμό, διαβεβαίωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συμβολικό όσο και ουσιαστικό για το σύστημα υγείας και τους ανθρώπους του.

«Βραβεύουμε και αναγνωρίζουμε την προσφορά, τη συνεργατικότητα, τις καλές πρακτικές των εργαζομένων. Η πανδημία μας έδειξε πως πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, να αλλάζουμε και να αλλάζει και η θεώρηση μας για τις ανάγκες στο πεδίο της υγείας» είπε κατά τον χαιρετισμό της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, που εμπνεύστηκε και διοργάνωσε τον θεσμό των τιμητικών βραβείων ΕΣΥ.

«Το δικό μας μεγάλο μπράβο, το δικό μας βραβείο για όλα όσα έκαναν οι εργαζόμενοι από κάθε τμήμα και πεδίο των νοσοκομείων, η δική μας ηθική αναγνώριση για όσα έχουν προσφέρει κατά την περίοδο της πανδημίας αλλά και πριν και μετά, είναι αυτές οι συμβολικές βραβεύσεις», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός μάλιστα, υπογράμμισε και τη σημειολογία του νοσοκομείου όπου έγινε η εκδήλωση, «το νοσοκομείο Ευαγγελισμός που είναι το πρώτο νοσοκομείο που διαχειρίστηκε επιτυχώς τα ράντζα», ανέφερε.

«Οραματίζομαι πολύ την επόμενη μέρα στο σύστημα υγείας. Ο κύκλος της πανδημίας κλείνει και είναι η ευκαιρία για απολογισμό αλλά και για σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Θα έχω την ευκαιρία να σας παρουσιάσω στον προγραμματικό μου λόγο τις επόμενες εβδομάδες τι σχεδιάζουμε και πως θα υλοποιηθεί η ολιστική προσέγγιση του πολίτη από το σύστημα υγείας», επισήμανε ο πρωθυπουργός χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία των αριθμών, βάσει των οποίων όπως είπε έχει αυξηθεί η χρηματοδότηση στην υγεία σημαντικά, στα 5,2 δισ ευρώ για το 2023 από 3,8 δισ ευρώ που ήταν το 2019. Αναλόγως, σημείωσε πως οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ πρι πανδημίας ήταν κάτι λιγότερο από 100.000 και πλέον ξεπερνούν τους 108.000.

«Με το Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε πολύ σημαντική χρηματοδότηση . Ωστόσο, είναι βέβαιο πως δεν αρκούν οι πόροι, είτε σε περιόδους κρίσης όπως η πανδημία είτε σε ήρεμες περιόδους, αν δεν διαθέτεις ικανό προσωπικό. Δεν θα τα είχαμε καταφέρει αν δεν γινόταν η υπερπροσπάθεια από τους εργαζομένους στο ΕΣΥ», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΚλείσιμοΟ πρωθυπουργός παρέδωσε τα τιμητικά βραβεία και σε γιατρούς των ΜΕΘ νοσοκομείων που σήκωσαν επιτυχώς πολύ μεγάλο φορτίο κατά την πανδημία. Ενδεικτικά, βράβευσε τους επικεφαλής των ΜΕΘ των νοσοκομείων Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Παπανικολάου, Άγιος Λουκάς.

vraveia_esy_3
vraveia_esy_4
vraveia_esy_2

Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, βράβευσε πέντε επιστήμονες για τη συμβολή τους στον σχεδιασμό και την επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας κορωνοϊού, με επικεφαλής αλλά και απόντα για λόγους υγείας, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Λαμβάνοντας τη σκυτάλη των βραβεύσεων, ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους, βράβευσε επιστήμονες που συνέβαλαν στην επιτυχή εμβολιαστική εκστρατεία της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, έδωσε τα τιμητικά βραβεία σε 3 εργαζομένους του ΕΔΥ στον τομέα της ψηφιακής μεταρρύθμισης, από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια και το Γενικό Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ραπτη, βράβευσε 4 επιστήμονες από τα νοσοκομεία Σισμανογλειο, Ασκληπιείο, ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου για τη συμβολή τους στην Ψυχιατρική περίθαλψη των ασθενών αλλά και την καινοτόμα προσέγγιση της Ψυχιατρικής επιστήμης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τα Κέντρα Υγείας Αρεόπολης, Πολυκάστρου, Καμμένων Βούρλων, Αλεξάνδρας, αλλά και γιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ από τον υπουργό Υγείας.

Ακολούθησε η βράβευση αναισθησιολόγων, μιας κομβικής ειδικότητας όπως επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, μια ειδικότητα που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των χειρουργείων, των ΜΕΘ και των ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου. Τα βραβεία έλαβαν γιατροί από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και το Καραμανδάνειο Πάτρας.

Με τιμητικές βραβεύσεις στελεχών από νοσοκομεία της χώρας με έμφαση στις διοικητικές υπηρεσίες, την απορρόφηση κονδυλίων, τα φαρμακεία των νοσοκομείων, την επείγουσα ιατρική, την ιατρική εκπαίδευση και πιστοποίηση, την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, από το πεδίο των μεταμοσχεύσεων, τα εργαστήρια του ΕΣΥ, τα επεμβατικα τμήματα, τα Κέντρα εγκεφαλικών και το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) του ΕΚΑΒ ολοκληρώθηκε η εκδήλωση

Most Popular