Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΤην χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με 215.273 ευρώ, της φιλοξενίας παιδιών με...

Την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με 215.273 ευρώ, της φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία σε Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΠΙΝ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020” ακόμη μια πράξη για την στήριξη των οικογενειών, την ενίσχυση της παιδικής προστασίας, την αύξηση της απασχόλησης και την προστασία των ατόμων με αναπηρία.

Η πράξη αυτή υπό τον τίτλο “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής (ΑΜΕΑ) για το σχολικό έτος 2019 – 2020 στα Ιόνια Νησιά”, έχει κωδικό ΟΠΣ 5046029 είναι συνολικού προϋπολογισμού 215.273 ευρώ, εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας “Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων”” και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

Η πράξη αφορά την παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άντρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσης φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών ΑμΕΑ για το σχολικό έτος 2019-2020, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

Η διάθεση της θέσης πραγματοποιείται προς το κάθε ωφελούμενο άτομο μέσω “αξίας τοποθέτησης” (voucher) του τέκνου του, σύμφωνα με τα οριζόμενα σε σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος. Μέσω της πράξης αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 43 ωφελούμενοι.

 

Ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 2/9/2019 και λήξης η 31/12/2021.

Most Popular