Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΓΝΩΜΕΣΤελικά η Νέα Δημοκρατία έγινε ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Λευκάδας;

Τελικά η Νέα Δημοκρατία έγινε ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Λευκάδας;

Ο δήμαρχος Λευκάδας Χ.Καλός ξεκίνησε ανεξάρτητς αλλά είχε εμπράκτως στο πολιτικό του γραφείο την στήριξη από παλιά  στελέχη πράσινα, παράλληλα υπήρχε και άλλος ένας ανεξάρτητος συνδυασμός,  ενας του Σύριζα και ένας ξεκάθαρος με χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αρχικά νομίζω πως συμφωνούμε όλοι τύποις ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δε έχουν πολιτικό χρώμα αλλά ουσιαστικά ο δήμαρχος Λευκαδίων στις εκλογές τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ προσήλθε και ψήφισε και πολύ καλά έκανε.

Τώρα όμως στο Δήμο Λευκάδας βλέπουμε ότι οι αντιδήμαρχοι προέρχονται στη πλειονότητά τους από τον ηττημένο συνδυασμό του Θοδωρή Σολδάτου της Νέας Δημοκρατίας.          Έξι αντιδημάρχους έχει ο Θ. Σολδάτος , τρεις ο Καλός και έναν ο Λιβιτσάνος. Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι η  ΝΔ είναι κυβέρνηση , με μεγάλο  προβάδισμα σύμφωνα με τα γκαλοπ πως  προσαρτάται στη δημοτική αρχή ο συνδυασμός της; Η οποία 2 1/2 χρόνια δεν έχει παρουσιάσει έργο, είναι σε απραξία κοινώς. Εκτός και αν πιστεύουν ότι τώρα ξαφνικά θα γίνουν έργα πνοής στο πιο επισκέψιμο νησί του Ιονίου που υποφέρει χρόνια από έλλειψη νερού, πάρκινγκ, δρόμους, νοσοκομείο.

Ουσιαστικά αντιπολίτευση από την μείζονος παράταξη δεν υφίσταται,  με ότι αυτό συνεπάγεται για ένα υγιές δημοτικό συμβούλιο.  Φυσικά στο μοντέλο αυτό της αυτοδιοίκησης, η οικονομική επιτροπή  αποφασίζει με τους δυο αντιδημάρχους του Καλού ως τακτικα μελη και πρόεδρο τον αντιμισθία αντιδήμαρχο κο Γαζή της παράταξης του Θ.Σολδάτου οπότε το δημοτικό συμβούλιο απλώς συνεδριάζει.

Μ.Γ.Λ.

 

 

φώτο αρχείου

Most Popular