Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την Ο.Χ.Ε. Λευκάδας

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την Ο.Χ.Ε. Λευκάδας

Ο ΟΧΕ ΟΧΕ3

 

 

 

 

Σύσκεψη, υπό τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουνίου 2017, στην έδρα της Περιφέρειας για την ΟΧΕ Λευκάδας, με τη συμμετοχή του Δήμαρχου Λευκάδας Κων/νου Δρακονταειδή, του Aντιδημάρχου Γιώργου Φίλιππα, του Kοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς καθηγητή Άγγελου Κότιου, του συντονιστή του έργου Δρ. Μανώλη Κουτουλάκη, του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΠΙΝ Παναγή Ζησιμάτου, του επιστημονικού συνεργάτη του Περιφερειάρχη Γεράσιμου Παναγιωτάτου – Τζάκη και του στελέχους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Ιονίων Νήσων Θανάση Σπίγγου.

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να αποτυπωθούν και να πραγματοποιηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν στην περιοχή, τόνισε ο Δήμαρχος Κ. Δρακονταειδής, εξηγώντας ότι η επιχειρήθηκε προϊοντική προσέγγιση  με έμφαση στην Γαλάζια Ανάπτυξη, ώστε να είναι συμβατή με τους όρους που έθεσε η ΠΙΝ.

Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κ.κ. Κότιος και Κουτουλάκης εξήγησαν σε αδρές γραμμές το σκεπτικό της ΟΧΕ Λευκάδας, ενημέρωσαν ότι περιοχή παρέμβασης είναι η ανατολική ακτογραμμή της Λευκάδας αλλά με ποικίλες δράσεις και στην ενδοχώρα και υπογράμμισαν ότι η πρόταση του Δήμου όπως διαμορφώνεται κινείται στο πλαίσιο που τέθηκε από την ΠΙΝ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, με έργα υλοποιήσιμα στα επόμενα 4-5 χρόνια.

Μετά από συζήτηση που ακολούθησε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος ζήτησε να υπάρξει το επόμενο διάστημα στενή συνεργασία των μελετητών με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Ιονίων Νήσων, ώστε να διαπιστωθεί ακριβής ταύτιση των διαδικασιών για την εξασφάλιση της συμμετοχής της ΠΙΝ, να δοθούν οδηγίες στην μελετητική ομάδα που να κινούνται στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων για την σύνταξη της ΟΧΕ και αποσαφήνιση της κατεύθυνσης που θα κινηθεί η μελέτη, των τύπων δράσης και του ποσού που μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

Το Σεπτέμβριο θα γίνει η εξειδίκευση, αμέσως μετά θα εκδοθεί πρόσκληση για υποβολή προτάσεων, παράλληλα όμως η μελετητική ομάδα θα προχωρά στις εργασίες που πρέπει να εκτελέσει, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Από το Δήμο Λευκάδας

 

Most Popular