Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας: Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση των...

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας – Βόνιτσας: Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση των σχολικών καθαριστριών

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των σχολικών καθαριστριών για μόνιμη και σταθερή εργασία !

Στις 8 Μάη, σωματεία σχολικών καθαριστριών, ιδιωτικών υπαλλήλων,, εκπαιδευτικών και γονέων πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε συνθήκες πανδημίας και μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων φανερώνεται η υποκρισία της κυβέρνησης που από τη μία χαρακτηρίζει ήρωες τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και από την άλλη τους διατηρεί στην ομηρία.  Με το άνοιγμα των Λυκείων η κυβέρνηση εντατικοποιεί την εργασία των σχολικών καθαριστριών, αυξάνει το ωράριο τους, χωρίς όμως να τους μονιμοποιεί, χωρίς να τους αυξάνει το μισθό, να τους εντάσσει σε σύμβαση.

Για την κυβέρνηση ο «ηρωισμός» των εργαζομένων στην καθαριότητα χαρακτηρίζεται παράλληλα και ως «κόστος». Οι εργαζόμενοι που καθαρίζουν τα σχολεία, που φροντίζουν για την υγιεινή των μαθητών, των παιδιών μας, δε γνωρίζουν αν αύριο θα έχουν εργασία. Σήμερα εκτεθειμένοι στον ιό και αύριο «ποιος ξέρει που», να κυνηγούν την κάθε κυβέρνηση για να τους παρατείνει για 1-2 χρόνια τη σύμβαση.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες και να προχωρήσουν σε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλα τα μέτρα και τα μέσα προστασίας.

          Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τώρα την ευθύνη τους.

Έστω και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, που είναι και πάγια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστών-καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για ασφαλή και καθαρά σχολεία.
  • Όχι στα εργολαβικά δουλεμπορικά συνεργεία στα σχολεία.
  • Αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας όλης της σχολικής κοινότητας με έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών.
  • Άμεση κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που περιλαμβάνονται στις ΠΝΠ.

 Το Δ.Σ.

8/5/2020

Most Popular