Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας- Βόνιτσας: Καλεσμα στην εκολογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας- Βόνιτσας: Καλεσμα στην εκολογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@gmail.com

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,  7:30 μ.μ.

στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας

(Γ. Μεσσήνη 7, πίσω από την παλιά ΔΕΗ)

            Συναδέλφισσες, συνάδελφοι συμμετέχουμε μαζικά στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου, ενισχύουμε τη συλλογική μας δράση, τη δύναμη μας.

          Τώρα είναι η στιγμή να σηκώσουμε το ανάστημα μας απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία, να μην ανεχτούμε άλλο να παίζουν με την υγεία μας και τα δικαιώματα μας.

          Τώρα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι τη δική μας υπεύθυνη στάση απέναντι στις πρωτόγνωρες και πολύ δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, σε συνθήκες πανδημίας, η κυβέρνηση την εξαργυρώνει με σάρωμα των δικαιωμάτων μας και με υγειονομικά πρωτόκολλα προσαρμοσμένα στα μέτρα της εργοδοσίας.

Μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τα κρούσματα καθημερινά να αυξάνονται, αντί να παίρνονται μέτρα ενίσχυσης και θωράκισης των δημόσιων νοσοκομείων, ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, θωρακίζονται και ενισχύονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

          Για ακόμα μια φορά φορτώνουν στις δικές μας πλάτες τη δική τους οικονομική κρίση. Νομοθετούν την απλήρωτη υπερωρία, το ροκάνισμα του δώρου Χριστουγέννων, το δικαίωμα της εργοδοσίας να μας έχει για δουλειά ήλιο με ήλιο, όλες τις Κυριακές του χρόνου, επεκτείνουν τα προγράμματα «επιδομάτων πείνας» όπως είναι το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», εντείνουν την καταστολή.

Στο εμπόριο η κατάσταση είναι τραγική, με τους εργαζόμενους να είναι εκτεθειμένοι πλήρως τόσο στον ιό όσο και στην εργοδοτική ασυδοσία. Ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας, απόκρυψη κρουσμάτων, απολύσεις, προγράμματα εργασίας λάστιχο, απληρωσιά και συνολικά αξιοποίηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που έχει εξασφαλίσει για την εργοδοσία τόσο η σημερινή όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πολλοί συνάδελφοι γονείς, αυτές τις μέρες είναι σε απόγνωση βλέποντας τα όσα τραγελαφικά διαδραματίζονται με το άνοιγμα των σχολείων, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα της νέας σχολικής χρονιάς, στο μπάχαλο των σχολικών προγραμμάτων λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, μη λειτουργία των ολοήμερων.

Πολλοί συνάδελφοι προβληματίζονται και ανησυχούν για τις εξελίξεις με τα ελληνοτουρκικά και την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

          Δεν είναι μονόδρομος η σαπίλα που ζούμε. Σήμερα είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να κάνουμε το βήμα και να δυναμώσουμε τον αγώνας μας, να γίνουμε μέλη του σωματείου μας. Να διεκδικήσουμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια.

Το σωματείο μας, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας – Βόνιτσας δε συμβιβάστηκε, δε σώπασε. Αποκαλύψαμε, παρεμβήκαμε, διεκδικήσαμε και κυρίως αποτελέσαμε αποκούμπι για κάθε συνάδελφο που απευθύνθηκε στο σωματείο. Κάτω από τη δική μας ανυποχώρητη στάση, των πρωτοπόρων συνδικαλιστών πανελλαδικά όπως και εδώ στη Λευκάδα, η εργοδοσία σε αρκετούς εργασιακούς χώρους αναγκάστηκε να πάρει βασικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Ανοίξαμε μέτωπο στη λογική ότι είναι φυσικό ο χρόνος εργασίας στην καθημερινότητά μας θα πρέπει να γίνεται λάστιχο στις ορέξεις της εργοδοσίας με μεταβολές στα ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, εργασία ακόμα και τις Κυριακές!

Έχουμε καθημερινά μικρές νίκες απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, στη μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, στο να τηρούνται βασικά δικαιώματα μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Έχουμε κάνει καθαρό προς πάσα κατεύθυνση ότι όσα μέτρα καταστολής και περιορισμού της παρέμβασης και δράσης των σωματείων και να πάρουν, δεν θα σωπάσουμε.

          Συνάδελφοι, στοχεύουμε τον πραγματικά ένοχο των όσων βιώνουμε, τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική, την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή όλων σε πλήρη απασχόληση στο εμπόριο, αλλά και σε Νοσοκομείο και σχολεία όπου πολλοί συνάδελφοι μας είναι συμβασιούχοι
  • Υπογραφή κλαδικών συμβάσεων υποχρεωτικά εφαρμοστέες από όλους.
  • Καμιά απόλυση! Μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους που βρέθηκαν στην ανεργία . Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα.
  • Άμεση ενημέρωση όλων των εργαζόμενων σε κάθε κατάστημα, σε κάθε εργασιακό χώρο που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  • Δωρεάν-επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εμποροϋπαλλήλους, αποθηκάριους, καθαρίστριες και καθαριστές σε μεγάλους χώρους δουλειάς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους.
  • Μέτρα ατομικής προστασίας.
  • Τακτική απολύμανση όλων των χώρων , των εμπορικών καταστημάτων, των αποθηκών και των γραφείων.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας υγείας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,  7:30 μ.μ.

στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας

(Γ. Μεσσήνη 7, πίσω από την παλιά ΔΕΗ)

Most Popular