Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τηλ.επικ.:Σωματείο 6976139154, Εργατικό Κέντρο 2645022466

              Το Δ.Σ. των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν ηχηρή απάντηση στην επίθεση των εργατικών δικαιωμάτων τους στο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη που οργανώνεται στα Γιάννενα για το “Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κυβάρνησης” παρουσία του Αλ. Τσίπρα.

Μαζί με άλλα εργατικά σωματεία της Λευκάδας και της Περιοχής διαδηλώνουμε στις 24/10 για να μπει ένα τέρμα στον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!

Για τη συνέχεια των αγώνων μας καλούμε τα μέλη του σωματείου και όσους συναδέλφους δεν έχουν κάνει ακόμα το βήμα να οργανωθούν στο σωματείο σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη στις 6μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (Γ. Μεσσήνη, παλιά ΔΕΗ) για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στον κλάδο μας και τον σχεδιασμό του σωματείου μας.

Συνάδελφοι,

Στις 23-24 Οκτώβρη η κυβέρνηση διοργανώνει στα Γιάννενα το «Αναπτυξιακό Συνέδριο». Ανάλογα Συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε Κρήτη – Δυτ. Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Θεσσαλία και εντάσσονται στο σχεδιασμό  της  κυβέρνησης για τη λεγόμενη «Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την Ανάπτυξη που την βαφτίζουν και «ΔΙΚΑΙΗ» θα σταματήσουν τα Αντιλαϊκά μέτρα, θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω κάποιες από τις απώλειες, θα έχουμε δουλειά.

Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ. «πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ‘ανάκαμψη’ της οικονομίας». Βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο της προσέλκυσης και της διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας. Αυτά θα έρθει να πει κι εδώ.

Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις κι επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας  και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν «ανταγωνιστικές» οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Γι αυτό και δε θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θα ενταθούν με νέες μειώσεις μισθών, με προσπάθεια κατάργησης των Σ.Σ.Ε. ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό, μειώσεις συντάξεων – ομαδικές απολύσεις, με νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα στοχεύει στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στην προσπάθειά τους να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Για τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων απαιτούνται κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματίες. Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη φορολογία για το λαό. Νέες μειώσεις στις συντάξεις, ακόμη μεγαλύτερη μείωση των παροχών σε Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια. Αυτά όλα τα ζητήματα δε θα συζητηθούν στο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ». Αντίθετα και μ’αυτή τη φιέστα θα επιχειρήσουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και συνολικά του λαού.

Θα επιχειρήσουν να μας πείσουν ότι τα συμφέροντά μας πάνε μαζί με την «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ».

 

              Οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι ξέρουμε τι σημαίνει  «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»  από πρώτο χέρι: Για τους επιχειρηματικούς ομίλους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή!

 • Eίμαστε εμείς που πάνω στις δικές μας πλάτες βγήκαν τα ρεκόρ κερδών για την μεγαλοεργοδοσία στον κλάδο του εμπορίου, των τηλεπικοινωνιών κλπ.
 • Eίμαστε εμείς που είτε μας έχουν απλήρωτους  είτε  μας πληρώνουν με μισθούς ψίχουλα, την ίδια ώρα που οι επιχειρήσεις βγάζουν κέρδη.
 • Eίμαστε εμείς που πληρωνόμαστε με 300 – 400 – 500 ευρώ  και  βγάζουμε δουλειά για δύο πολλές φορές τρέχοντας σε διάφορα πόστα.
 • Εμείς είμαστε που τσακίστηκε το σώμα μας από τις ατέλειωτες ώρες το καλοκαίρι, που δουλεύαμε 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς ρεπό, χωρίς μια Κυριακή ξεκούρασης, χωρίς να βλέπουμε την οικογενειά μας.
 • Eίμαστε αυτοί που μας λένε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που δουλεύουμε, ότι έχουμε έστω μια δουλειά και ας μην πληρωνόμαστε ή ας δουλεύουμε με μισθούς πείνας. Να χαιρόμαστε που έχουμε δουλειά και έχουμε πελάτες. Να μη γκρινιάζουμε, γιατί έτσι είναι η φύση της δουλειάς και αν τολμήσουμε να παραπονεθούμε και ζητήσουμε δικαιώματα που καταπατά η εργοδοσία, ξαφνικά γινόμαστε αντιπαραγωγικοί και τεμπέληδες.
 • ……κ ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό γιατί εμείς ξέρουμε ότι…ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

 

              Πρέπει να Παλέψουμε να ακουστούν δυνατά τα αιτήματά μας για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα! Σε κάθε χώρο δουλειάς ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεση επαναφορά με νόμο των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητας για όλους και του κατώτερου μισθού στα 751€. Άμεση υπογραφή νέων ΣΣΕ με αυξήσεις.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
 • Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Κατάργηση των ευέλικτων σχέσεων εργασίας.
 • Κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας που μας τσακίζει.
 • Μέτρα στήριξης των ανέργων με χορήγηση επιδόματος 600€ μηνιαίως. Πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη τους.
 • Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία – Πρόνοια – Παιδεία
 • Να μην τολμήσουν να φέρουν ΑΝΤΙσυνδικαλιστικό νόμο που θα περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να σταματήσει η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

 

Το Δ.Σ.

17/10/2017

Most Popular