Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΠΡΩΗΝ...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

Συνάδελφοι – ισσες ,

Μετά το τέλος μιας από τις πιο εξαντλητικές καλοκαιρινές περιόδους των τελευταίων ετών, αντιμέτωποι καθημερινά με την προσπάθεια για τη διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας,  ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι του κλάδου να έρθουμε για μια ακόμα φορά αντιμέτωποι με το ποιους αφορά και τι σημαίνει η περιβόητη «ανάπτυξη» την οποία μας προπαγανδίζουν οι μεγαλοεργόδοτες του κλάδου και τα κόμματά τους.

Την ίδια στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου αγωνιούσαμε όλο το καλοκαίρι τι θα γίνει με την τακτική επιδότηση ανεργίας μετά την ολοκλήρωση της εποχικής εργασίας, ήρθε η τροπολογία της κυβέρνησης να μας  κοροϊδέψει ουσιαστικά με τη γενικότητα της και να αγχώσει ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια .

Η εν λόγω τροπολογία αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι φέτος θα χρειαστούν 50 ένσημα για να λάβουν την τακτική επιδότηση, χωρίς να αναφέρει αν τα ένσημα από τις αναστολές προσμετρούνται στην επιδότηση, ή το τι θα γίνει με όσους βγαίνουν πρώτη φορά φέτος στο ταμείο ανεργίας, ή αν τα 50 ένσημα αφορούν οποιουσδήποτε εποχικούς μήνες (δηλαδή ένας εργαζόμενος που δούλεψε μόνο πχ Ιούνιο και Ιούλιο και όχι Μάιο ή Σεπτέμβριο μπορεί να λάβει την επιδότηση;), ή ακόμα, αν θα ισχύει ο όρος για 80 περσινά ένσημα την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι του κλάδου πέρυσι ξεκίνησαν εργασία 1η Ιουλίου;

Η κυβέρνηση άφησε στη μοίρα τους τους εργαζομένους της «ατμομηχανής της οικονομίας» να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους στις ουρές του ΟΑΕΔ, που έτσι κι αλλιώς υπολειτουργεί από την έλλειψη προσωπικού, μη μπορώντας να ανταποκριθεί, με ευθύνη της κυβέρνησης, στις ανάγκες των εργαζομένων.

Τα ίδια και με το εποχικό επίδομα, το οποίο για να ληφθεί από τους εργαζομένους, πρέπει να υπάρχουν 75 περσινά ένσημα (!!!) σε μια σεζόν 2,5 μηνών.

Δεν μας κάνει εντύπωση η στάση της κυβέρνησης. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη! Σημαίνει κέρδη για τους λίγους και ανέχεια για τους πολλούς.

Αλλά δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι!

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο εργατικό νομοσχέδιο αλλά και για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους του κλάδου να οργανωθούν στο Σωματείο μας!

Κανένας μόνος του! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

 

Το ΔΣ

Most Popular