Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΜΕΣΣΗΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ κ. ΜΕΣΣΗΝΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ «ΤΑΟΛ»

Δεν είχα καμιά πρόθεση να ασχοληθώ με την προεκλογική επιστολή του κ. Μεσσήνη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των οφειλών του «ΤΑΟΛ» στην ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση. Και αυτό γιατί όσα αναφέρονται στην επιστολή αυτή είτε είναι προσβλητικά για τα μέλη από την Περατιά, είτε σκόπιμα απαξιώνουν τη Γ.Σ. , είτε είναι ανακριβή και προπάντων λέγονται από ένα μέλος που δεν προσέφερε μέχρι τώρα τίποτε απολύτως στο Συν/σμό και συνεπώς δεν πείθει για τις προθέσεις του. Θα το κάνω όμως με σύντομο τρόπο επειδή προκλήθηκα στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό prisma  χθες το απόγευμα.

1) Θυμίζω στο κ. Μεσσήνη ότι το «ΤΑΟΛ» λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του και όχι όπως κάθε φορά τον βολεύει.

2) Η Γ.Σ. καθόλα νόμιμα και αφού έλαβε υπόψη της τους κινδύνους που εγκυμονούν για το Συν/σμό, όπως αυτοί αναλύθηκαν από τους νομικούς του συμβούλους, όρισε το πλαίσιο για τη ρύθμιση των οφειλών.

Η πρόταση του κ. Μεσσήνη που την παρουσιάζει στην επιστολή του έλαβε μόνο (1) μία ψήφο, τη δική του.

3) Το δικηγορικό γραφείο του συντοπίτη μας κ. Φλογαίτη δεν έδωσε γνωμοδότηση και δεν μας πρότεινε λύσεις, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μεσσήνης. Μας έδωσε σημείωμα με το ισχύον νομικό καθεστώς για τις ρυθμίσεις οφειλών στο οποίο απλά αναφέρει ότι μπορεί να ενταχθούν και οι οφειλές του «ΤΑΟΛ», εφόσον βέβαια πληρούνται οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια του νόμου.

 Το κόψιμο και το ράψιμο του σημειώματος από τον κ. Μεσσήνη στα μέτρα του, πράγμα που συνηθίζει, δηλ. να ταυτοποιήσει την πρότασή του με ανύπαρκτη πρόταση του γραφείου Φλογαϊτη για να την οικειοποιηθεί , αποτελεί  παραπληροφόρηση των μελών και προδίδει την έλλειψη σεβασμού σ΄αυτούς και στο δικηγορικό γραφείο του κ. Φλογαϊτη.

4) Το Δ.Σ. ερεύνησε από κάθε πλευρά και πριν πάντως από τον κ. Μεσσήνη τη σκοπιμότητα ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ένταξης των οφειλών, σύμφωνα με το Ν. 4469/2017. Το συμπέρασμα ήταν ότι η προσέγγιση αυτή δεν είχε να προσφέρει τίποτε περισσότερο από την διαδικασία των άμεσων διαπραγματεύσεων η οποία ακολουθείται με την ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση. Αντίθετα μπορούσε να δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα λόγω εμπλοκής και των λοιπών πιστωτών. Τα περί διαγραφών κεφαλαίου στη περίπτωσή μας, που η αξία της περιουσίας είναι μεγαλύτερη από τις οφειλές , λέγονται είτε για τη δημιουργία λαϊκίστικων εντυπώσεων  προεκλογικά είτε από άγνοια του υφιστάμενου νομικού και οικονομικού περιβάλλοντος. Εξάλλου ο κ. Μεσσήνης το γνωρίζει αυτό  επειδή είχε παραστεί ως μέλος του Δ.Σ.  στις συναντήσεις με την ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση.

5) Ο κ. Μεσσήνης που προεκλογικά κόπτεται τόσο πολύ για τα συμφέροντα του «ΤΑΟΛ» και των αγροτών δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον όσο ήταν μέλος του Δ.Σ. δηλ. για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

 Ούτε ιδέες κατέθεσε για την επίλυση των προβλημάτων, ούτε βοήθησε τους αγρότες στα χωριά  όπως τους είχε υποσχεθεί, ούτε με οποιοδήποτε τρόπο στήριξε τις δραστηριότητες του Συν/σμού.                                                            

Αντίθετα κύριο μέλημά του ήταν η αμφισβήτηση των αποφάσεων των οργάνων ως παράνομων και αντικαταστατικών. Γι΄αυτές όμως τις θέσεις του δεν βρήκε δικαίωση από κανένα (Εποπτικό Συμβούλιο, Γενική Συνέλευση, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαστήρια). Τα παραπάνω μαζί με τη  συνεχή παρεμπόδιση της λειτουργίας του Δ.Σ, τη προσπάθειά του να δημιουργήσει  αρχείο με τα έγγραφα του Συν/σμού  στο σπίτι του, τις  ανυπόστατες καταγγελίες του , την άρνησή του να υπογράψει τα πρακτικά του Δ.Σ και πολλά άλλα,  ερμηνεύονται  ως απόρροια του γεγονότος ότι δεν μπόρεσε να γίνει Πρόεδρος του Δ.Σ.

Για να μην τον αδικούμε όμως ήταν ο άνθρωπος που αποκάλυψε στη Γ.Σ. τα παραποιημένα πρακτικά που χρησιμοποιήθηκαν για την έξωση του ενοικιαστή του ξενοδοχείου « ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ». Πράγματι μεγάλη η προσφορά του. Δεν το άντεξε όμως μέχρι το τέλος. Υπό αδιευκρίνιστες και περίεργες συνθήκες ανακάλεσε ενόρκως καταθέτοντας ενάντια στην αγωγή που υπέβαλε ο Συν/σμός στον πρώην Πρόεδρο κ. Λιβιτσάνο για την ζημιά που αυτός προκάλεσε στο Συν/σμό με την έξωση. Ας εξηγήσει ο κ. Μεσσήνης  στα μέλη πότε τους έλεγε αλήθεια και πότε ψέμματα και ας σταματήσει να τους εμπαίζει λέγοντάς τους ότι θα ανακαλέσει την ένορκη κατάθεσή του . Και εκείνοι ας κρίνουν για την αξιοπιστία των λόγων και των έργων του συνολικά.

Τέλος ας μας εξηγήσει τι εννοούσε με την απορία του «θα γίνουν εκλογές;»  σε σχετική ερώτηση  στη χθεσινή του συνέντευξη. Σημειώνουμε ότι οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί να γίνουν  την προσεχή Κυριακή 1-7-2018.

                                                                     Λευκάδα 29-6-2018

                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «ΤΑΟΛ»

                                                                        ΜΕΛΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

                                          

 

 

 

Most Popular