Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣυντήρηση ξύλινης γέφυρας

Συντήρηση ξύλινης γέφυρας

Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, οι εργασίες συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης της ξύλινης πεζογέφυρας στην δυτική παραλία της Λευκάδας, με προϋπολογισμό 37.000,00€.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν: την συντήρηση των ξύλινων στοιχείων της γέφυρας με αντικατάσταση των φθαρμένων τμημάτων τους, χρωματισμούς των ξύλινων επιφανειών, καθαρισμό και ανάδειξη των υπαρχουσών μαρμάρινων επιφανειών, καθώς και την καθαίρεση των υπάρχοντων υλικών ηλεκτροφωτισμού και την αντικατάστασή τους με νέα στοιχεία ηλεκτροφωτισμού των ακροβάθρων της, του ξύλινου φορέα της και του καταστρώματός της.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην αναβάθμιση του φωτισμού. Συγκεκριμένα, εκτός της αντικατάστασης του βασικού φωτισμού,  θα τοποθετηθεί και ταινία led που θα έχει την δυνατότητα εναλλαγής χρωμάτων και προγραμματισμό στην ένταση και την απόχρωση. Επιπλέον, θα έχει τη δυνατότητα να καμφθεί σε οποιοδήποτε σχήμα και να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία κρυφού και γραμμικού φωτισμού.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών, η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή, ενώ αναμένεται η αποκατάσταση να ολοκληρωθεί έως το Σάββατο του Λαζάρου (16/4).

Πρόκειται για σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας, και επιβάλλεται ο ευπρεπισμός και η συντήρησή της για να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.

Most Popular