Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ COVID-19.

Μετά από πρόκληση του Πρόεδρου του  Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη, πραγματοποιήθηκε χθες 23/6/2020 συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας κ. Γρηγόρη,  το ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. κ. Παρασκευά,  τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Θερμό και τον Πρόεδρο της Ομoσπονδίας Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων κ. Γαζή.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις αναφορικά με τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων πρέπει να λειτουργούν στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Στη συζήτηση τέθηκαν οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νησί μας σε περίπτωση διαχείρισης ύποπτου κρούσματος Covid-19 στα τουριστικά καταλύματα, όπως η μη ύπαρξη ξενοδοχείου αναφοράς και συγκεκριμένων μέσων μεταφοράς ενδεχόμενου κρούσματος. Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε επίσης στην έλλειψη ενός μοριακού αναλυτή (PCR) για αξιόπιστα τεστ κορωνοϊού,  για να είναι σε πλήρη ετοιμότητα το Νοσοκομείο Λευκάδας, με απευθείας αποτελέσματα επί τόπου, για περιορισμό των καθυστερήσεων με αποφυγή αποστολής των δειγμάτων στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων και Πάτρας και αποφυγή υποβολής του εξεταζόμενου σε υποχρεωτική  καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Η συζήτηση έκλεισε σε φιλικό κλίμα με πρόθεση εποικοδομητικής και αγαστής  συνεργασίας από όλες τις πλευρές.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

Most Popular