Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣυναντήσεις του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων...

Συναντήσεις του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων Ιωαννίνων και Φιλιατών για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας

Αλλεπάλληλες συναντήσεις είχε στα Ιωάννινα ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, κ. Βασίλειο Τσίκαρη και τον Αναπληρωτή Διοικητή, κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, καθώς και με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα”, κ. Ευάγγελο Καρβούνη, και την κυρία Διαμάντω Μανατάκη, Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος και της Ιατρικής Υπηρεσίας του «Χατζηκώστα». Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, κ. Σπύρο Δερδεμέζη, επιδιώκοντας συνεργασίες προκειμένου να καλυφθούν προσωρινά οι άμεσες ανάγκες στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Αποτέλεσμα των συναντήσεων του Βουλευτή ήταν η διάθεση ενός αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» για μία εβδομάδα κάθε μήνα μέχρι το τέλος του χρόνου, αρχής γενομένης από το διάστημα 18-22 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, το Νοσοκομείο Φιλιατών θα διαθέσει έναν νεφρολόγο, από Δευτέρα 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συνδράμει την τακτική ιατρό.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για εξεύρεση μόνιμων και οριστικών λύσεων, ο Βουλευτής έχει από τις προηγούμενες εβδομάδες εντατικοποιήσει τις επαφές με το Υπουργείο Υγείας. Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις και επικοινωνίες τόσο με τον Υπουργό, κ. Βασίλη Κικίλια, όσο και με τον Υφυπουργό κ.Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο κ. Καββαδάς παρουσίασε τις ελλείψεις και επεσήμανε ότι πρόκειται για κρίσιμες ειδικότητες χωρίς τις οποίες το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα.

Η ηγεσία του Υπουργείου αποδέχθηκε εισήγηση που κατέθεσε ο Βουλευτής για την κάλυψη 11 μόνιμων θέσεων, διαφόρων ειδικοτήτων και δεσμεύθηκε για την άμεση και ει δυνατόν πλήρη ανταπόκριση στο αίτημα για κάλυψη των κενών.

Επιπλέον, υπεγράφη η απόφαση για 3 νοσηλευτές, που θα προσληφθούν τις επόμενες μέρες, και 1 επικουρικό ιατρό χειρουργό, ο οποίος έχει ήδη προσληφθεί και θα αναλάβει άμεσα καθήκοντα στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Τέλος, προκηρύχθηκαν 8 θέσεις αγροτικών ιατρών για το Νομό Λευκάδας, εκ των οποίων οι δύο για το Κατωμέρι Μεγανησίου.

 

Most Popular