Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣυνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τον Υπουργό Ναυτιλίας και...

Συνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητήσουν συναφή θέματα που απασχολούν τον Νομό.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό που υπάρχουν στο Λιμενικό Σώμα Λευκάδας, λόγω της μεγάλης ακτογραμμής και του εκτεταμένου παραλιακού μετώπου, που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Σώματος, ενώ συζητήθηκαν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λιμενικού, όπως οι ελλείψεις σε υγειονομική κάλυψη και ιατρική περίθαλψη, λόγω του μικρού αριθμού ιατρών συμβεβλημένων με το ταμείο τους.

Επιπλέον, ο Βουλευτής επεσήμανε την εμπλοκή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε αναπτυξιακά έργα και έργα υποδομής του Νησιού, όπως το master plan του λιμένα Λευκάδας και η ανάγκη χρηματοδότησης βελτίωσης λιμένων μέσω του Λιμενικού Ταμείου. Ως προς το πρώτο θέμα, ο Βουλευτής ζήτησε την ταχύτερη δυνατή εξέταση του φακέλου για το λιμάνι Λευκάδας από την αρμόδια Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ). Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι ο έλεγχος του φακέλου θα ξεκινήσει άμεσα, και ότι εφόσον γίνουν έγκαιρα ορισμένες διορθώσεις που απαιτούνται, το master plan θα μπορούσε να εγκριθεί από την ΕΣΑΛ τον Ιανουάριο.

Σε ό,τι αφορά τις βελτιώσεις σε υφιστάμενους λιμένες, ο Βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό σχετικές προτάσεις και ζήτησε τη βοήθειά του στη χρηματοδότησή τους, υποστηρίζοντας ότι κάθε μία θα εξυπηρετήσει σημαντικές ανάγκες και θα συνεισφέρει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και την τοπική οικονομία των περιοχών.

Επίσης, ο κ.Καββαδάς μετέφερε στον Υπουργό την ανάγκη προμήθειας του Λιμεναρχείου Λευκάδας με ένα αυτοκίνητο τύπου pick-up. Ο Υπουργός, καθώς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο οποίος ενημερώθηκε επιτόπου για το αίτημα, δεσμεύθηκαν ότι το αυτοκίνητο θα διατεθεί στο Λιμενικό Σώμα.

 

Τέλος, ο κ.Καββαδάς συζήτησε με τον Υπουργό το θέμα της ένταξης της Λευκάδας στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εξήγησε ότι ο Νόμος 4597/2019 που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση αδικεί την Λευκάδα, θεωρώντας ουσιαστικά ότι δεν είναι νησί και στερώντας της τη δυνατότητα να ευεργετηθεί από σχετικές δράσεις της Γενικής Γραμματείας. Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον την εισήγηση του Βουλευτή και δεσμεύθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα στο πλαίσιο μελλοντικής νομοθετικής ρύθμισης.

Most Popular