Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣυνάντηση της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με με το Φιλοζωϊκό Σωματείο «Κιβωτός»

Συνάντηση της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με με το Φιλοζωϊκό Σωματείο «Κιβωτός»

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Θα ακολουθήσουμε  μία ολοκληρωμένη πολιτική για την προστασία των ζώων

 Συνάντηση με την Πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Σωματείου «Κιβωτός» είχε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επικεφαλής του Συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά» Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου.

Κύριο θέμα της συζήτησης  που αναπτύχθηκε, με την Πρόεδρο του συλλόγου, Χριστιάνα Μπανκς, ήταν οι δυσχερείς συνέπειες, στη φιλοζωική οργάνωση, που επέφερε το κλείσιμο του μικρού χώρου “μαγαζάκι”, από το δήμο Κέρκυρας, καθώς και η επιτακτική ανάγκη στήριξης  του έργου που διατελεί η «Κιβωτός».

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, συμφώνησε με τα αιτήματα της Φιλοζωικής Οργάνωσης και δήλωσε πως «όταν εκλεγεί, η Περιφέρεια Ιονίων μεγνώμονα τη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων, θα υιοθετήσει τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και θα υποστηρίξει τις προσπάθειες όλων των εθελοντικών οργανώσεων, ενώ  από κοινού με τη φιλοζωική κοινότητα και τους εκάστοτε Δήμους του Ιονίου, θα προωθήσει πολλαπλές δράσεις, για να αντιμετωπιστούν τα ανεξέλεγκτα, πλέον, περαστικά εγκαταλελειμμένων, αλλά και κακοποιημένων ζώων, αδέσποτων ή ακόμη δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Η κ. Κράτσα, στη συζήτηση με την Μπανκ ,αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου για τα δικαιώματα των ζώων και τόνισε τις σοβαρές εκκρεμότητες που συντηρεί η κυβέρνηση ως προς το «τσιπάρισμα» ζώων, τη σχέση ιδιοκτήτη-ζώου, τις στειρώσεις και την φορολογία ιδιοκτησίας των ζώων συντροφιάς.

Τέλος υποστήριξε την ανάδειξη ισχυρών πρακτικών, άλλων χωρών, προγράμματα ενημέρωσης των οικογενειών και της κοινής γνώμης για την ευθύνη της ιδιοκτησίας ζώου, αλλά και γενικότερα την διευκόλυνση και ενίσχυση του έργου των φιλοζωικών οργανώσεων στο Ιόνιο.

Most Popular