Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣυνάντηση προέδρου ΕΟΑΕΝ Σωτήρη Σκιαδαρέση με τον νέο Υπουργό Τουρισμού Βασίλη...

Συνάντηση προέδρου ΕΟΑΕΝ Σωτήρη Σκιαδαρέση με τον νέο Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια

Ο Πρόεδρος Νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας (ΕΟΑΕΝ) και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σ. Σκιαδαρέσης συναντήθηκε στις 29/9/2021 με τον νέο Υπουργό Τουρισμού κ. Β. Κικίλια. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων και Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Β. Γιαγιάκος, και ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ν. Κογιουμτσής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η συμβολή των Επιμελητηρίων, μέσω των δράσεων που αναπτύσσουν και υλοποιούν με τους επιχειρηματικούς φορείς του Τουρισμού, στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος προς όφελος του συνόλου της οικονομίας της χώρας. Τα Επιμελητήρια θα πρέπει να έχουν ενεργή συμμετοχή στη προβολή και τη προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Σ. Σκιαδαρέσης τόνισε την αναγκαιότητα για τη συμμετοχή των Επιμελητηρίων στην τουριστική εκπαίδευση και επιμόρφωση των επαγγελματιών και των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου με σκοπό την παροχή ποιοτικότερων  υπηρεσιών.

Τόνισε   την   σημασία   που   έχει  η τουριστική εκπαίδευση και επιμόρφωση των επαγγελματιών και εργαζομένων στον κλάδο και ζήτησε την ενίσχυση του θεσμού, με τη συμμετοχή στη διαδικασία των κατά   τόπους   Επιμελητηρίων.  Επίσης   αναφέρθηκε   στην  αναγκαιότητα   συμμετοχής των Επιμελητηρίων στους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, δεδομένου   ότι   σύμφωνα   με   το   σχέδιο   νόμου   που   έδωσε  σε   διαβούλευση   τον περασμένο   Ιούνιο   το   Υπουργείο   Τουρισμού,   η   αρμοδιότητα   αυτή   ανατίθετο αποκλειστικά στους ΟΤΑ και τους αναπτυξιακούς τους οργανισμούς.

Τόνισε τη σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης καθώς και την επιμόρφωση των επαγγελματιών και εργαζομένων του τουριστικού κλάδουκαι ζήτησε την ενίσχυση του θεσμού με την ενεργή συμμετοχή των επιμρλητηρίων.

Τέλος, ο Πρόεδρος  επισήμανε στον Υπουργό σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Λευκάδας και έκανε προτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση τους. Στόχος είναι μια καλύτερη τουριστική σεζόν το 2022, με την προσέλκυση τουριστών με μεγαλύτερη κατά κεφαλήν δαπάνη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας.

Σ. Σκιαδαρέσης

Most Popular