Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣυνάντηση Θανάση Καββαδά με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Κατάρτισης για την αναβάθμιση...

Συνάντηση Θανάση Καββαδά με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Κατάρτισης για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Νομό

87 αιτήσεις για τις νέες ειδικότητες στο ΔΙΕΚ Λευκάδας

Μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές

   

Συνάντηση με τους Διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των ΕΠΑΛ και του ΔΙΕΚ Λευκάδας, και στη συνέχεια με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, κ. Γεώργιο Βούτσινο είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στο πλαίσιο επίσκεψής πρωτοβουλιών του για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο Νομό.

Ο Βουλευτής, στη συνάντηση με τον κ. Βούτσινο, τον ευχαρίστησε για την αποδοχή του αιτήματος για τη λειτουργία τριών επιπλέον ειδικοτήτων στο Δημόσιο ΙΕΚ της Λευκάδας, και του παρουσίασε προτάσεις για την ουσιαστική αναβάθμισή του.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε από υποψηφίους σπουδαστές προκειμένου να εγγραφούν στο ΔΙΕΚ, έπειτα και από την ευρύτατη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν συνολικά είναι:

Α) 42 στην ειδικότητα Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Β) 29 στην ειδικότητα Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου–Φοροτεχνικού γραφείου

Γ) 16 στην ειδικότητα Τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας

Ο Βουλευτής εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό το αρχικό ενδιαφέρον για υποβολή αιτήσεων θα αποτυπωθεί και στις τελικές εγγραφές, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει και  τελειώνουν την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, ώστε να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα.

Επεσήμανε την ανάγκη να αυξηθούν μελλοντικά οι ειδικότητες που θα προσφέρονται, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας, όπως για παράδειγμα τα επαγγέλματα τουρισμού, και να προσφέρουν ουσιαστικά εφόδια για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών.

Τον ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε από κοινού με τους Διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του ΔΙΕΚ και του πρωινού και νυχτερινού ΕΠΑΛ Λευκάδας, όπου συζητήθηκε και συμφωνήθηκε ότι οι δύο δομές, οι οποίες μοιράζονται τόσο τις αίθουσες διδασκαλίας, όσο και τα εργαστήρια, θα συνεργαστούν για την ομαλή φοίτηση των μαθητών και των σπουδαστών. Τόνισε όμως ότι απαιτείται μεσοπρόθεσμα να βρεθεί μία βιώσιμη λύση στο θέμα της στέγασης του ΔΙΕΚ με αύξηση των αιθουσών.

Τόνισε στον Γενικό Γραμματέα ότι με αυτές τις παρεμβάσεις η Λευκάδα μπορεί να μετατραπεί σε επίκεντρο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Ο Βουλευτής ζήτησε τη θεσμική και πρακτική στήριξη του Υπουργείου για τη στελέχωση του ΔΙΕΚ και την αύξηση των ειδικοτήτων, τα επόμενα χρόνια, αλλά και για την κτιριακή επέκταση, τονίζοντας ότι υπάρχει οικοδομήσιμος χώρος και αναφέροντας ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή με τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, οι οποίες μπορούν να συνδράμουν στην μελέτη και κατασκευή των επιπλέον κτιρίων.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε ικανοποίηση για το αυξημένο ενδιαφέρον που υπήρξε στην Λευκάδα για τις νέες ειδικότητες και ενημέρωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την επαγγελματική κατάρτιση, με σημαντικές τομές οι οποίες θα βελτιώσουν και την ποιότητά της, αλλά κυρίως τα πλεονεκτήματα που αυτή θα προσφέρει στους νέους επαγγελματίες και εργαζόμενους.

 

 

 

 

Most Popular