Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣυνάντηση εργασίας Επιμελητηρίου Λευκάδας, Αντιπεριφέρειας και Δήμου Μεγανησίου με στόχο την εκπόνηση...

Συνάντηση εργασίας Επιμελητηρίου Λευκάδας, Αντιπεριφέρειας και Δήμου Μεγανησίου με στόχο την εκπόνηση μελέτης  για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στο Μεγανήσι

   

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση Σωτήρη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Δουβίτσα Αντώνιο, τον Δήμαρχο Μεγανησιού  κ. Κατωπόδη Γεράσιμο και τον Αντιδήμαρχο Μεγανησίου κ. Καββαδά Κώστα.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία υποβρύχιου τεχνητού αξιοθέατου και επιλογή θέσης για τη χωροθέτηση καταδυτικού πάρκου στην περιοχή του Μεγανησίου, σε συνέχεια της αντίστοιχης προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ Επιμελητηρίου και Δήμου Λευκάδας για το έργο «Υπηρεσίες αξιολόγησης του καταδυτικού αποτυπώματος της Λευκάδας».

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα η μελέτη για την ανάδειξη της περιοχής στη περιοχή του Μεγανησίου  όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα θεματικό καταδυτικό πάρκο. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση καθώς μετά τη μελέτη  και το καθορισμό για τη δημιουργία  καταδυτικού πάρκου στη Βασιλική επεκτείνεται το εγχείρημα μας  για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του νησιού μας ως το πρώτο καταδυτικό προορισμό του Ιονίου.

Και οι τρεις πλευρές συμφώνησαν να ενώσουν οικονομικά τις δυνάμεις τους για το εγχείρημα αυτό και να χρηματοδοτήσουν από κοινού την  μελέτη,  δεδομένου ότι ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί μια σημαντική τουριστική  κατηγορία που θα μας βοηθήσει να επιμηκύνουμε την τουριστική μας περίοδο και να προσεγγίσουμε τουρίστες υψηλού εισοδήματος,  κάτι το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία.

Οι διαδικασίες ξεκινούν το προσεχές διάστημα ώστε να έχουμε έτοιμη τη μελέτη τους επόμενους μήνες.

Με συνεργασία, λειτουργικές και στοχευμένες ενέργειες, αποσκοπούμε στην αποτελεσματικότερη τουριστική ανάδειξη του Νομού Λευκάδας, ώστε να βελτιωθεί και περαιτέρω η ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας.

                                                                                         Για το  Δ.Σ

                                                                                        Ο Πρόεδρος

                                                                                 Σκιαδαρέσης Σ. Σωτήριος

Most Popular