Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α. ΚΑΒΒΑΔΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α. ΚΑΒΒΑΔΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Παρουσία του Βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά Αθανάσιου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022  η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λευκάδας. Κατά την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήριος εκπροσωπώντας τις θέσεις του ΔΣ του Επιμελητηρίου στάθηκε στην ανάδειξη των προβλημάτων και διεκδικήσεων από πλευράς Επιμελητηρίου.  Όπως ανέφερε στην ομιλία του, η 10ετής οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και της ενεργειακής κρίσης έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην επιχειρηματικότητα και στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Επικεντρώθηκε σε βασικά θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης και πρέπει να υπάρξει μέριμνα από την πλευρά της πολιτείας. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, τη δυνατότητα επανένταξης των επιχειρήσεων  στις ρυθμίσεις που χάθηκαν  σε ασφαλιστικά ταμεία και ΔOY εξαιτίας της πανδημίας, το θέμα του Κτηματολογίου και των Δασικών Χαρτών αλλά και το πρόβλημα της επιβολής προστίμων σε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης  του Νυδριού για τη χρήση του αιγιαλού και της παραλίας. Επιπλέον ζητήθηκε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την επιδότηση της εργασίας στις τουριστικές επιχειρήσεις κατά τη καλοκαιρινή περίοδο.

Από τη συνεδρίαση  ανέκυψαν ζητήματα που χρήζουν παρεμβάσεων, τα οποία κατεγράφησαν προκειμένου τις προσεχείς ημέρες να προωθηθούν εγγράφως προς επίλυση στους αρμοδίους φορείς και Υπουργεία. Η  συνάντηση  υπήρξε  ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς διαπνέονταν από πνεύμα για γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία σε ποικίλα ζητήματα. Κρίθηκε απαραίτητο να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση στο άμεσο μέλλον για τη παρακολούθηση της πορείας των ζητημάτων που συζητήθηκαν.

Για το ΔΣ του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Ο πρόεδρος

Σ. Σκιαδαρέσης

Most Popular