Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΟΜΑΔΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ LIDL ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΗ 10:30 π.μ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΟΜΑΔΑ

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ!

Δεν είναι η πρώτη φορά στο νησί που μεγάλα super market ανοίγουν τις Κυριακές. Υπήρξαν και άλλες χρονιές που επιχειρήθηκε από τα Lidl, το Market Ιn, τον Βασιλόπουλο το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και με τους αγώνες μας καταφέραμε να τους βάλουμε φρένο.

Εργαζόμενοι στα super market,

Η πολυεθνική «Lidl»  με την απόφασή της να λειτουργήσει τις Κυριακές εώς και 31/10 αξιοποιώντας τον νόμο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αξιοποιεί στο έπακρο η ΝΔ, θα ανοίξει τον δρόμο για το άνοιγμα και των άλλων μεγάλων super market. Ήδη, σε κάποια καταστήματα αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος στους εργαζόμενους σαν ένα μέτρο αναγκαίο για την επιβίωση των επιχειρήσεων στα πλαίσια του ανταγωνισμού μεταξύ τους. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Η αύξηση των τζίρων τους δεν έχει καμία σχέση με την αύξηση των μισθών μας, της βελτίωσης των συνθηκών της εργασίας μας! Αποδείχθηκε και την περίοδο της καραντίνας, που ενώ είχαν αύξηση του τζίρου τους 63% πάνω, παρατάθηκε το ωράριο εργασίας, η δουλειά εντατικοποιήθηκε και οι εργαζόμενοι  ήταν απροστάτευτοι από τον ιό, αφού τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν τηρούνταν με ευθύνη της εργοδοσίας και την ανοχή της Κυβέρνησης.

Καταγγέλουμε τον αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας! Έχει ευθύνη για τη μετατροπή της ζωής μας σε σύγχρονη δουλεία. Μετά την απόφασή του τον Δεκέμβρη για άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές και παρά τις αντιδράσεις των εργαζόμενων διαλέγει απροκάλυπτα να είναι με το πλευρό των μεγαλοεργοδοτών και όχι με τους εργαζόμενους. Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και για την ίδια την Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων που δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο στις πολυεθνικές να αλωνίζουν. Να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ποιοι είναι οι φίλοι τους και ποιοι οι εχθροί τους! Μιλάνε για το καλό του τόπου, για επενδυτικά έργα, για προβολή και μπίζνες στον τουρισμό, αλλά αυτά δεν γίνονται για εμάς. Γι’ αυτό η καθημερινότητά μας γίνεται με τα έργα τους κάθε χρόνο και χειρότερη. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!
ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ
!

 

Αυτόν τον αγώνα καλούμε  όλους τους εργαζόμενους να τον στηρίξουν! Δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους στα Lidl, αφορά όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο, αφορά τους γονείς, τους συζύγους, τα αδέρφια που έχουν δικό τους άνθρωπο να εργάζεται στον κλάδο. Αφορά τον αυτοαπασχολούμενο που το τσακίζουν με τους φόρους, που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα μεγαθήρια, που δεν μπορεί να αντέξει τη δουλειά από το πρωί εως το βράδυ – 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι μέτοχοι των πολυεθνικών δεν έχουν τέτοια θέματα γιατί από την εκμετάλλευση των εργαζόμενων έχουν να ζήσουν πολλές ζωές.  Χωρίς εμάς όμως το γρανάζι δεν γυρνά!

Συνάδελφοι, το δικαίωμα στην Κυριακή αργία κατακτήθηκε μέσα από πολλούς και αιματηρούς αγώνες! Κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε. Μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα μας θα το υπερασπιστούμε, γιατί έτσι μόνο μπορεί να κατοχυρωθεί!

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση έξω από το κατάστημα «LIDL» την Κυριακή 28/6 στις 10.30 πμ !

Most Popular