Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ «ΒΟΗΘΗΜΑ-ΨΙΧΟΥΛΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ «ΒΟΗΘΗΜΑ-ΨΙΧΟΥΛΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

             Συνάδελφοι, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στις 22/11 στη Βουλή υγειονομικό έκτακτο «επίδομα» στο ύψος του μέσου βασικού μισθού.

Χωρίς να μηδενίζουμε το παραμικρό «βοήθημα» που θα μπει στις άδειες τσέπες μας,  θεωρούμε εμπαιγμό και κοροΐδα, την αντιμετώπισή μας,  όταν όλοι οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές Υγείας έχουμε  δώσει τον καλύτερό μας  εαυτό για την προστασία της Υγείας του λαού σε δύσκολες συνθήκες εντατικοποίησης,  κραυγαλέας έλλειψης προσωπικού, εξουθενωμένοι, με κομμένες άδειες.

Αυτό που απαιτούμε είναι, σε μια περίοδο που οι οικονομία αναπτύσσεται και τα κέρδη ξεχειλίζουν για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, η κυβέρνηση  να  αυξήσει τους μισθούς μας για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, να μας δώσει τον 13o και 14ο μισθό που μας έκοψαν με τα μνημόνια, να μας εντάξει στα ΒΑΕ,  να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους και  να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας που έδιωξε από το  σύστημα Υγείας με το πρόσχημα του εμβολιασμού.

Το «βοήθημα» αυτό δίνεται σε μια περίοδο μεγάλης δυσαρέσκειας για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, των χιλιάδων νεκρών και διασωληνωμένων, των   τερατωδών αυξήσεων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα, που αν αυτό συνδυαστεί με την φοροληστεία,  εξαφανίζουν το πενιχρό εισόδημά μας.

Σήμερα ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κος Θ. Σκυλακάκης με δηλώσεις του  παίρνει πίσω τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και ανακοινώνει ότι το επίδομα θα καταβληθεί μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς όπως είπε!!!

Ο ένας αναιρεί τον άλλον. Ακόμη και για τα «ψίχουλα» μας εμπαίζουν. Προσπαθούν να μας  διαιρέσουν, να διχάσουν το προσωπικό. Το θράσος τους δεν έχει όρια !!! Ξέχασαν το διχαστικό κλίμα που δημιούργησαν  με την «Δωρεά» του «φιλανθρωπικού» Ιδρύματος Νιάρχου.

Να σταματήσουν να μας εμπαίζουν και να μας διαιρούν  και  να υλοποιήσουν αυτά που διεκδικεί σύσσωμο το υγειονομικό κίνημα.  Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση.

Το  Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

Most Popular