Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣυγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα για τη Μακεδονία(φωτο +Live)

Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα για τη Μακεδονία(φωτο +Live)

Σε 24 πόλεις ανά την Ελλάδα δίνουν σήμερα «ραντεβού» πολίτες που διαμαρτύρονται για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις επί της ονομασίας της πΓΔΜ, απαιτώντας τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε μελλοντική ονομασία της γείτονος.

Τα συλλαλητήρια διοργανώνονται από την «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» και στηρίζονται από τοπικούς δημάρχους, φορείς, συλλόγους και μητροπολίτες.

Ειδικότερα, συλλαλητήρια διοργανώνονται σε κεντρικά σημεία στις εξής περιοχές: Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Πέλλα, Έδεσσα, Βέροια, Κατερίνη, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Σιάτιστα, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Θήβα, Χαλκίδα, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Κω.

Το zougla.gr παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και θα μεταδίδει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ειδήσεις, λεπτομέρειες και ζωντανή εικόνα από τις συγκεντρώσεις.

Δείτε εικόνα από την Πέλλα και άλλες πόλεις της Ελλάδας:

Εικόνα από Λάρισα (onlarissa.gr):Εικόνα από Δράμα
:


 Εικόνα από Σέρρες (infonews24.gr):

Εικόνα από Έδεσσα (edessaika.gr):


Εικόνα από Βέροια (laikouranews.gr):

Οι διοργανωτές αναφέρουν:

«ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, στις 7.30′ το απόγευμα, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΕΣ, παρουσιαζόμαστε στις πλατείες των πόλεων που οργανώνουν τοπικές συγκεντρώσεις για την αποτροπή του εγκλήματος της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ σε παραχαράκτες της ιστορίας που θέλουν με δυο δράμια μελάνι, να κάνουν δικό τους τον αμύθητο θησαυρό της Μακεδονικής Ιστορίας ΜΑΣ.

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ετοιμάζονται ν’ αψηφήσουν τη Λαϊκή βούληση και να υπογράψουν την απώλεια διαχρονικών αξιών που δεν παραχωρούνται ούτε με χαμένο πόλεμο.

Η ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ, ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ / ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΊ. Τελεία και παύλα.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

Όλη η Μακεδονία, όλη η Ελλάδα, θα αφαιρέσει το στυλό από τα χέρια όσων είναι πρόθυμοι να παραδώσουν πολιτιστική παράδοση ολόκληρων χιλιετηρίδων σε αυτούς ακριβώς που την καπηλεύονται εδώ και μερικές δεκαετίες.

Αν κάποιοι μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θέλουν ν’ αψηφήσουν τη Λαϊκή βούληση, δεν πρέπει να έχουν την παραμικρή αμφιβολία πως θα αντιμετωπίσουν τη Λαϊκή Οργή που δεν ξεχνάει, ούτε συγχωρεί.

Ζητείται η ετοιμότητα κάθε Μακεδόνα και κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, για να υπερασπιστούμε τη Μακεδονία μας, τη Δημοκρατία μας και τις διαχρονικές αξίες της κοινωνίας μας.

Τέρμα τα λόγια.

Όλοι στις επάλξεις. Αναμείνατε το σύνθημα».

phgh http://www.zougla.gr

Most Popular