Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΥΤΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΥΤΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. ΣΤΟΝ ΑΓ. ΜΗΝΑ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ:ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ! 

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΥΤΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. ΣΤΟΝ ΑΓ. ΜΗΝΑ

Οι επικίνδυνες εξελίξεις δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό απέναντι στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που μετατρέπουν τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο και στόχο.

Αυτές τις μέρες Συζητιέται στη Βουλή και θα έρθει για ψήφιση στην ολομέλεια, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, η κατάπτυστη Στρατηγική Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, με την οποία επεκτείνονται οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, ώστε να καταστεί και επισήμως πολυεπίπεδο πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Το λεγόμενο «Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ» επικυρώνει τη Συμφωνία που υπογράφτηκε στην Αθήνα στις 5/10/2019 από τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών, αναπροσαρμόζοντας την προηγούμενη αντίστοιχη Συμφωνία του 1990. Συνοπτικά προβλέπει:

  • Επέκταση των δραστηριοτήτων των Αμερικανών και σε «μη συνορεύουσες βοηθητικές ευκολίες της Αεροπορικής Βάσης Σούδας εντός της Ναυτικής Βάσης Σούδας της περιοχής Μαραθίου».
  • «Στρατιωτικές και βοηθητικές ευκολίες» εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας, στη Βάση Αεροπορίας Στρατού Στεφανοβικείου και σε άλλες εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, «όπως συμφωνούνται αμοιβαία από τα Μέρη ή τους ορισμένους εκπροσώπους τους, σύμφωνα με τις αντίστοιχες εσωτερικές τους διαδικασίες».
  • Χορηγείται στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών «καθεστώς προτεραιότητας (ανεμπόδιστη πρόσβαση και χρήση)» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλά και «σε άλλες τοποθεσίες, όπως αμοιβαία συμφωνούνται από τα Μέρη», ακόμα και για «έκτακτες απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των υποδοχής, στάθμευσης και προώθησης και άλλων δραστηριοτήτων διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης», με μια απλή ειδοποίηση 48 ώρες πριν.
  • Απαλλαγή των πλοίων και αεροσκαφών των δυνάμεων των ΗΠΑ από την πληρωμή τελών προσγειώσεως, λιμενικών τελών, τελών ναυσιπλοΐας,απαλλαγές εργολάβων και υπεργολάβων που φέρουν την ιθαγένεια των ΗΠΑ κ.ά.

Η κατάπτυστη Συμφωνία έχει τη σφραγίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τη συναίνεση των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου.

Τώρα είναι η ώρα να σημάνει συναγερμός!

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

  • Να μην ψηφιστεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Most Popular