Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτον «Ευαγγελισμό» εκτάκτως η Φώφη Γεννηματά – αποχωρεί από τις εκλογές στο...

Στον «Ευαγγελισμό» εκτάκτως η Φώφη Γεννηματά – αποχωρεί από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αισθάνθηκε έντονο πόνο στην κοιλιά το βράδυ της Δευτέρας και εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα «οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου». Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την προσπάθεια επανεκλογής της στην ηγεσία του κόμματος.

Μια νέα περιπέτεια υγείας της Φώφης Γεννηματά αλλάζει δραματικά τον χάρτη των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής στη χώρα. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εισήχθη εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς αισθάνθηκε έντονο πόνο στην κοιλιακή χώρα, και άλλα συμπτώματα ατελούς ειλεού.  Μετά από εκτενείς εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κατάσταση της υγείας της οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

Η κυρία Γεννηματά είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία στο παρελθόν τη μάχη με τον καρκίνο και είχε μιλήσει με θάρρος για αυτήν την περιπέτεια. Η ανακοίνωση του «Ευαγγελισμού» ήταν η ακόλουθη: Η κυρία Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου. Το βράδυ της Δευτέρας η κυρία Γεννηματά δεν είχε καταφέρει να συμμετάσχει σε εκδήλωση στη Νέα Ιωνία. Και νέα περιπέτεια της υγείας της την οδήγησε στην απόφαση να μην διεκδικήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Με μήνυμα στα social media το απόγευμα της Τρίτης, η κυρία Γεννηματά ανέφερε: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Πηγή: Protagon.gr

Most Popular