Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣτις 8 Οκτωβρίου προχωρούμε στην Ιόνια Εποχή

Στις 8 Οκτωβρίου προχωρούμε στην Ιόνια Εποχή

Logo
Βασικές Αρχές
Βασική αρχή της δικής μας διακυβέρνησης θα είναι ο σεβασμός στον πολίτη και στις ανάγκες της κοινωνίας. Προερχόμαστε από την κοινωνία, είμαστε ενεργά μέλη της και με αίσθημα ευθύνης θα παραμείνουμε κομμάτι αυτής και μετά από την εκλογή μας. Με ανοικτές τις πόρτες προς όλους θα αντλούμε καθημερινά δύναμη από τους πολίτες και θα διαμορφώσουμε τις δημόσιες πολιτικές μας με βάση τις ανάγκες τους.
Σεβόμαστε αυτό τον τόπο του πολιτισμού και της μακράς ιστορίας. Επικεντρωνόμαστε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομής για να αντιμετωπίσουμε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Ταυτόχρονα επενδύουμε στον άνθρωπο.
Επενδύουμε στον κάτοικο, στους νέους μας και στο σημαντικό στελεχιακό δυναμικό των νησιών μας. Σε έργα υποδομής απαραίτητα για 1/2 την αντιμετώπισητων φυσικών καταστροφών και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Στη στήριξη της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της νέας γενιάς.Το ίδιο θα πράξουμε και στον τομέα του τουρισμού οδηγώντας τον σε μια πιοβιώσιμη κατεύθυνση. Να συνδέσουμε αυτή τη σημαντική οικονομική δραστηριότητα με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.
Για να στηρίξουμε τη στροφή στο μέλλον θα προωθήσουμε την έρευνα και καινοτομία σε επιλεγμένους τομείς της Περιφέρειάς μας στηρίζοντας συνεχώς το Ιόνιο Πανεπιστήμιοκαι τις νέες και τους νέους που θέλουν να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν. Θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη λειτουργία της Περιφέρειας με διαφάνεια και λογοδοσία.
Αποτελεσματικότητα σημαίνει συνέπεια & σκληρή δουλειά
Αντλώντας δύναμη από μια εκτεταμένη εμπειρία σε αυτοδιοικητικές θέσεις, αυτό που κομίζουμε με την απόφαση υποβολής υποψηφιότητας στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, είναι η γνώση πως με σκληρή δουλειά θα επιτύχουμε την έξοδο από την αδράνεια. Θα επιτύχουμε τη στροφή προς το μέλλον.
Επικεντρώνοντας τις ενέργειές μας στην ευημερία του πολίτη, θέλουμε να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας φέρνοντας μια νέα εποχή για τα Ιόνια Νησιά. Να στηρίξουμε τους νέους και τους ασθενέστερους. Να τονώσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας με ευεργετικές συνέπειες για την ελκυστικότητα του τόπου μας και την προοπτική του.Το μεγάλο στοίχημα είναι η υλοποίηση έργων ουσιαστικής ανάπτυξης και των υποδομών που έχουν ανάγκη και έχουν στερηθεί τα νησιά μας με την υπολειτουργία της Περιφέρειας. Το διακύβευμα εν τέλει είναι η αποτελεσματικότητα. Αυτή πρέπει να χαρακτηρίζει τη νέα περιφερειακή αρχή στη νέα Ιόνια Εποχή.

Most Popular