Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣτις 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ -Ξεκινά η όλη διαδικασία

Στις 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ -Ξεκινά η όλη διαδικασία

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 θα διενεργηθούν, εκτός απροόπτου, οι «γαλάζιες» εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες τα μέλη θα ψηφίσουν μέσω του υπολογιστή τους.
Σχετικά ενημερώθηκαν χθες με ηλεκτρονικό μήνυμα η ΔΕΕΠ σ’ όλη την χώρα ενώ οι επιμέρους λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των εκλογών όσο και για τις προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων θα καθοριστούν σε εγκύκλιο που θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα.
Η Νέα Δημοκρατία κινείται σε τοπικό επίπεδο ήδη σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών.
Τον Μάιο του 2018 ανακηρύχθηκαν τα μέλη της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) πρώην ΝΟΔΕ.
Οι εκλογές, βάσει καταστατικού αναμένονταν για τον Μάιο του 2020, μετά δηλαδή από θητεία 2 ετών, αλλά ο κορωνοϊός είχε άλλα σχέδια.
Σωστά τέθηκαν άλλες προτεραιότητες και παρατάθηκε η θητεία των μελών των ΔΕΕΠ, μόνο που η παράταση κοντεύει να γίνει μεγαλύτερη της θητείας.
Πριν από 3 μήνες, και συγκεκριμένα την 4η Ιουνίου, στο Διαγραμματειακό του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα στα άλλα, δήλωσε ότι «πρόθεσή μου είναι να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές το αργότερο τον Οκτώβριο αυτού του έτους… Και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε καμία δυσκολία οργανωτικά να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε μετά να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα μας για τακτικό συνέδριο το Δεκέμβριο. Το 14ο συνέδριο θα γίνει το Δεκέμβριο του 2021. Το συνέδριο αυτό είναι εκλογικό, αλλά είναι και ένα συνέδριο που συμπίπτει με την εμβληματική χρονιά της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και τα 40 χρόνια από την είσοδο της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Το συνέδριο με τη μορφή που θα επιλέξουμε και την προσέλευση που εμείς θα καθορίσουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες εκείνης της εποχής, θα διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου».
Από την πρόθεση βέβαια μέχρι την πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Κι επίσης δεν ξεφεύγει της προσοχής η επισήμανση Μητσοτάκη για «να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες της εποχής». Δηλαδή τα κρούσματα του κορωνοϊού κι αν επιτρέψει η πανδημία την οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Στη Ρόδο και γενικώς στα Δωδεκάνησα, παραμένει η ίδια σύνθεση και διοίκηση στην ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) μέχρι νεωτέρας εγκυκλίου και σχετικών ανακοινώσεων.
Οι εσωκομματικές διαδικασίες αφορούν, στην ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων σε ΔΗΜΤΟ (Δημοτικές Τοπικές Επιτροπές) και ΔΕΕΠ (Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας).
Τελικά, στο νησί της Ρόδου θα δημιουργηθεί μία ενιαία ΔΗΜΤΟ (τοπική οργάνωση) όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατική» σε δημοσίευμά της.
Αυτό σημαίνει ότι οι υφιστάμενες τέσσερις ΔΗΜΤΟ που υπάρχουν στο νησί, θα συμπτυχθούν σε μία, η οποία θα έχει ενισχυμένο ρόλο. Βεβαίως, αυτό θα πυροδοτήσει εν καιρώ μια σειρά εξελίξεων, από την στιγμή που θα υπάρχει ένα όργανο και θα πρέπει να επανεξεταστεί με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει το κόμμα σε δημοτικές ενότητες, χωριά κ.λπ.
Η εκλογή της μίας ΔΗΜΤΟ θα εξαρτηθεί από τον αριθμό μελών που θα υπάρχουν ενώ όσοι είναι ήδη μέλη των σημερινών ΔΗΜΤΟ θα μπορούν να συμμετέχουν μόνον ως μέλη.
Τα ονόματα των ενδιαφερομένων είναι τα ίδια: Η σημερινή προσωρινή πρόεδρος της ΔΕΕΠ κα Έφη Χαραλαμποπούλου και ο διατελέσας πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μηνάς Νικολάου.

Most Popular