Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΚέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης:Στη δεύτερη συνάντηση των «Διαλόγων...

Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης:Στη δεύτερη συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων»μιλάμε για την Αναπηρία!

Όχι μακριά από την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), η δεύτερη συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων» που διοργανώνει το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης στον ζεστό και φιλόξενο χώρο της «Καταφυγής» (πρώην ΝΕΛΕ ή παλαιά Μητρόπολη – οδ. Μεγανησίου 5, κοντά στην Κεντρική Πλατεία) βρίσκει τους συμμετέχοντες να μιλούν για την Αναπηρία ως έννοια και ως πραγματική κατάσταση που όλοι μπορεί να συναντήσουμε στη ζωή μας, μόνιμα ή προσωρινά.

Το θέμα θα εισηγηθούν δύο αξιόλογοι επιστήμονες με μακρόχρονη προσφορά στην αγωγή των παιδιών με αναπηρία στον τόπο μας: ο κ. Άγγελος Βονιτσάνος, κοινωνικός λειτουργός και υπεύθυνος του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Λευκάδας και η κα. Δήμητρα Καραμποΐκη, ψυχολόγος και υπεύθυνη της απογευματινής βάρδιας της ίδιας δομής.

Θέτοντας προβληματισμούς γύρω από τους όρους που χρησιμοποιούμε στον καθημερινό και τον δημόσιο λόγο μας σχετικά με την αναπηρία και οι οποίοι προδίδουν συγκεκριμένες στάσεις ζωής και τρόπους θέασης των πραγμάτων, οι ομιλητές θα επιχειρήσουν να μας ευαισθητοποιήσουν γύρω από τα ζητήματα της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας, που αποτελούν ζητούμενα ακόμη και σήμερα. Το θέμα μας αφορά όλους!

Όπως πάντοτε, στη διάρκεια κάθε ομιλίας, σε άλλο χώρο, υπάρχει πάντοτε δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, προκειμένου οι γονείς να συμμετέχουν απερίσπαστοι στο διάλογο.

Η πρόσκληση είναι πάντοτε ανοιχτή!

Λευκάδα, 4 Δεκεμβρίου 2023

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Most Popular