Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτην Λευκάδα βρέθηκε ο Μακαριώτατος Αναστάσιος της Αλβανίας ψάχνοντας τις ρίζες του...

Στην Λευκάδα βρέθηκε ο Μακαριώτατος Αναστάσιος της Αλβανίας ψάχνοντας τις ρίζες του (φωτο 497+βιντεο)

Στην πόλη της Λευκάδας βρέθηκε ο Μακαριώτατος Αναστάσιος (Γιανουλάτος) της Αλβανίας. Εξεπλάγην από την διάσταση που πήρε η επίσκεψή του όπως μας δήλωσε διότι ήθελε απλώς να επισκεφτεί τον τόπο καταγωγής του πατέρα του όπως κάθε φυσιολογικός   άνθρωπος.

Τον Μακαριότατο υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλο στο επισκοπείο ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Πρεβέζης Χρυσόστομο, τον μητροπολίτη Άρτας Καλλίνικο, Αμαντίας, Ναθαναήλ και το δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μπαΐλη. Στην Πρέβεζα , τόπο καταγωής της μητέρας του, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος όπου χρήστηκε επίτιμος δημότης της πόλης,  παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη.

Στο χώρο του επισκοπείου τον υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης Θεόφιλος, ο δήμαρχος Λευκάδας, ο αντιπεριφερειάρχης και στρατιωτικές αρχές του τόπου αλλά και οι συγγενείς του με το επώνυμο Γιανουλάτου. Ο  Μακαριώτατος μίλησε με όλους και ειδικά με τα μικρά παιδιά τα οποία του δώρισαν ζωγραφιές του.Εξέφρασε την επιθυμία που έιχε να βρεθεί στη γενέτειρα του πατέρα του.

Επόμενη στάση του ήταν το Μοναστήρι της Φανερωμένης . Εκεί τον καλωσόρισε ο Μητροπολίτης του δώρισε  ένα αρχιερατικό μπαστούνι ενώ ο Ηγούμενος  Νικηφόρος , που είναι ο πλέον κατάλληλος, τον ξενάγησε στη Μονή .

Ο Μακαριώτατος , δεσμέυτηκε ότι θα προσπαθήσει να έρθει στη γιορτή της Κυράς μας όπου ο δήμαρχος Λευκάδας θα το χρήσει επίσημο δημότη στη πατρίδα του.

Φέυγοντας ο Αρχιεπίσκοπος από τη Λευκάδα σίγουρα όλοι σκεφτήκαμε πόσο  υπέροχος άνθρωπος είναι και να αναλογιστήκαμε πόσο δύσκολο είναι να είσαι άνθρωπος, απλός και συνετός . Το βιογραφικό του Μακαριώτατου είναι αξιοζήλευτο . Αν σκεφτεί κανείς ότι επέλεξε να πάει στην Αλβανία όπου ήταν κρανίου τόπος και παρέμεινε  σε μία χώρα που την ανέστησε μέσα από τα συντρίμμια της. Σήμερα βρέθηκε στην Λευκάδα με αφορμή την επίσημη επίσκεψή του στην Πρέβεζα.  Τα λόγια του που σίγουρα θα μείνουν στο μυαλό όσων τον άκουσαν ήταν πολύ σοφά.” Όταν έγινε η εκλογή μου σε θέσεις που τότε είχαν μεγάλη αίγλη έδωσα εγκαίρως μία συμβουλή στον εαυτό μου  που νομίζω ότι ήταν πολύ υγιεινή . Μείνε μέχρι τέλους φοιτητής και μέχρι τέλος Διάκονος γιατί αλίμονό σου αν υποτεθεί πως πάρεις το ύφος του καθηγητού και του επισκόπου. Δεν έχουμε να χάσουμε καθόλου αν μέχρι το τέλος της ζωής μας είμαστε απλοί ακολουθώντας  τα βήματα εκείνου που ήταν κοντά στους πονεμένους και εκείνους που είχαν ανάγκη”

 

 

 

περισσοτερες φωτο (497)Πατήστε ΕΔΩ

Most Popular