Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Να δοθεί στην κυκλοφορία το...

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Να δοθεί στην κυκλοφορία το πολύπαθο τμήμα ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ

ΝΙΚΑΚΗΣΤο θέμα του Αυτοκινητόδρομου Άκτιου-Αμβρακία μας έχει απασχολήσει πολύ στο παρελθόν με τα προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τις παθογένειες που παρουσιάζει, το δε τελευταίο διάστημα τα έργα που ήταν σε εξέλιξη έχουν παγώσει. 
   Το τελευταίο καιρό όμως υπάρχει μία έντονη αντίδραση από τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας και οι οποίοι απαιτούν να αρχίσουν να αποδίδονται τα σχεδόν έτοιμα τμήματα στην κυκλοφορία, όπως το τμήμα από το Λουτράκι μέχρι τη λίμνη Αμβρακία. 
      Είναι ένα τμήμα που έχει ξεχωρίσει, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και πρέπει να γίνουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες όπως σε μερικά σημεία ασφαλτόστρωση, σήμανση, διαγραμμίσεις και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και να δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο 2017.
     Πρόκειται για ένα τμήμα με μήκος περίπου 13,5 χλμ που με τη λειτουργία του θα δώσει μία μεγάλη ανάσα στους οδηγούς που θα γλυτώσουν το πέρασμα της Αμφιλοχίας και θα συντομεύσουν κατά πολύ το ταξίδι τους…….

 

     Επίσης με το νέο τμήμα θα υπάρχει ασφαλής δρόμος και θα αποφεύγετε η παλαιά εθνική οδός – λαιμητόμος από Αμφιλοχίας μέχρι Λουτράκι, στο δρόμο αυτό που έχουν χάσει δεκάδες άτομα τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα.
        Το σημαντικό αυτό τμήμα επιβάλλεται να προχωρήσει τώρα για τη συνολική ανάπτυξη και εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.
     Ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς βιντεοσκόπησε τον υπό κατασκευή δρόμου Λουτράκι – Αμβρακία και μπορείτε να δείτε την πορεία των εργασιών, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος έχει ολοκληρωθεί. 

Most Popular