Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠ.Ε. Λευκάδας: Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο!

Π.Ε. Λευκάδας: Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο!

Η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας υπενθυμίζει ότι κατά την αντιπυρική περίοδο (από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου), είμαστε διπλά προσεκτικοί και ΔΕΝ ανάβουμε φωτιά για ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ!

Όλα τα στατιστικά στοιχεία και οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι 9 στις 10 πυρκαγιές ξεκινούν από ανθρώπινη παρέμβαση, από ανθρώπινο λάθος. Η απροσεξία, η αμέλεια, μια στιγμή αστόχαστης ενέργειας αρκούν για να ξεκινήσει μια πυρκαγιά. Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα και αυτό που δεν περιμέναμε ποτέ να συμβεί, συμβαίνει:

  • Κάθε μικρή φλόγα μπορεί να οδηγήσει σε μια τεράστια καταστροφή.
  • Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει.
  • Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο
  • Προστάτευσε τα δάση. Προστάτευσε τη ζωή.
  • Η φωτιά έχει δύναμη, μην την υποτιμάς.

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να τηλεφωνήσουν ΑΜΕΣΩΣ

  • είτε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199
  • είτε στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112,

δίνοντας σαφείς πληροφορίες για το ακριβές σημείο που βρίσκονται, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς, και το είδος βλάστησης που καίγεται.

Κατεβάστε/Δείτε από το Google Drive της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προετοιμασία και προστασία από: πυρκαγιά (https://drive.google.com/file/d/1Yt19cVX56cNmNARPfqzQlfzf70U6rF4C/view?usp=sharing).

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.civilprotection.gr.

Most Popular