Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠρόγραμμα υποδοχής Ιεράς Εικόνος Παναγίας Παραμυθίας στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Πρόγραμμα υποδοχής Ιεράς Εικόνος Παναγίας Παραμυθίας στην Ιερά Μητρόπολή μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Παναγίας Παραμυθίας

  Η Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος & Ιθάκης ανακοινώνει στον ευσεβή λαό και τους επισκέπτες της Λευκάδας ότι, συν Θεώ, στις 27 Ιουλίου 2018 θα μεταφερθεί από τό Άγιο Όρος και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας, η οποία θα παραμείνει μόνιμα στη Λευκάδα για ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος, μετά του κλήρου και του λαού θα υποδεχθεί το βράδυ της Παρασκευῆς, 27 Ιουλίου 2018 και ώρα 9 μ.μ. στην πλατεία του Αγίου Μηνά την Ιερά Εικόνα, την οποία θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Ακολούθως θα σχηματισθεί, λιτανευτική πομπή, με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγία των Ξένων) διά της Κεντρικής Αγοράς. Στη συνέχεια θα ψαλεί Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Θεοφίλου.

Την επομένη, Σάββατο, 28  Ιουλίου 2018 και ώρα 7.30 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία τελεσθεί Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γέροντος Εφραίμ.

Προσκαλούνται όλοι οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στις ως άνω λατρευτικές εκδηλώσεις και να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο, ζητώντας τις προσευχές και τις προς Θεόν μεσιτείες Της.

 

ΕΚ  ΤΗΣ  ΙΕΡΑΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  ΛΕΥΚΑΔΟΣ  ΚΑΙ  ΙΘΑΚΗΣ

 

Most Popular