Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠρωτομαγιάτικη εορταστική εκδήλωση στο μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς, την Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Πρωτομαγιάτικη εορταστική εκδήλωση στο μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς, την Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Πρόσκληση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατυστόμων «Η Κόκκινη Εκκλησιά» διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά πρωτομαγιάτικη εορταστική εκδήλωση στο μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς, την Τετάρτη 1 Μαΐου 2019.

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 8:00 π.μ.: Όρθρος-Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδας, π. Νικηφόρου Ασπρογέρακα.
  • 10:30 π.μ.: Λιτανεία
  • 11:00 π.μ. Εμφάνιση των νεανικών χορευτικών τμημάτων του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Καρυάς «Ο Απόλλων», του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυδριού και Περιχώρων «Αλέξανδρος», του Μουσικοχορευτικού Ομίλου “Νέα Χορωδία Λευκάδας“.

 

Θα ακολουθήσει εορταστικό πρόγραμμα.

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών έχουν προβλεφθεί εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων. Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην παρκάρουν επάνω στο δρόμο και να ακολουθούν τις οδηγίες των μελών του συλλόγου μας για την αποφυγή τυχόν κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

Υπενθυμίζουμε ότι ένας εναλλακτικός τρόπος για έρθετε στο μοναστήρι είναι το παλιό μονοπάτι Αλογομάντρα-Τρύπιος-Κόκκινη Εκκλησιά το οποίο είναι καθαρισμένο και σηματοδοτημένο και μπορεί να σας οδηγήσει σε δέκα λεπτά στο μοναστήρι.
Πως θα βρείτε την είσοδο του μονοπατιού: Η είσοδος είναι στο πρώτο δεξιό πέταλο μετά την “Πηγή του Αβδελιάρη”, όπου υπάρχει σχετική πινακίδα που σας καθοδηγεί και στην συνέχεια κόκκινα σημάδια σε δέντρα και σε πέτρες. Για την επιστροφή σας από το μοναστήρι, αφού μπείτε στο μεγάλο μονοπάτι αριστερά του μοναστηριού, υπάρχει πινακίδα αριστερά που σας καθοδηγεί καθώς και κόκκινα σημάδια.

 

Most Popular