Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠροφανώς δεν υπάρχουν αδέσποτα για το Δήμο Λευκάδας, γι' αυτό και δεν...

Προφανώς δεν υπάρχουν αδέσποτα για το Δήμο Λευκάδας, γι’ αυτό και δεν εστάλησαν τα στοιχεία στο αρμόδιο υπουργείο.

Αγνοεί εσκεμμένα ο Δήμος Λευκάδας  το τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Οι πολίτες σε καθημερινή βάση δίνουν αγώνα για να περάσουν από συγκεκριμένα σημεία που υπάρχουν σκυλιά τα οποία επιτίθενται και δαγκώνουν ακόμη και μικρά παιδιά .

Ο Δήμος Λευκάδας είναι ένας από τους 169 δήμους  που δεν ανταποκρίθηκε  στην αποστολή στοιχείων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς σύμφωνα με τον  Αναπληρωτή Υπουργό, Ι. Τσιρώνη.

Μόνο ως προεκλογικές φανφάρες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το αναπτυγμένο Φιλοζωικό αίσθημα που παρουσίαζε η παράταξη του Κώστα Δρακονταειδή.

Τα ερωτηματολόγια και οι διθυραμβικές δηλώσεις πήγαν περίπατο, μετά από τέσσερα χρόνια οι πολίτες είναι έρμαια στο έλεος των αδέσποτων.

Σύμφωνα με τα τηλέφωνα που έχουμε δεχθεί στην εφημερίδα μας από  συμπολίτες μας, μας καταγγέλλουν επιθέσεις αγέλων σκύλων που τις περισσότερες φορές τραυματίζονται αφού πέφτουν από τα δίκυκλα τους στην προσπάθεια που καταβάλλουν να ξεφύγουν. Πολλές φορές  όμως καταλήγουν στο νοσοκομείο από δαγκωματιές των αδέσποτων και ειδικά  σε σχολικά συγκροτήματα με θύματα μαθητές.

Ελλιπή ανταπόκριση των Δήμων στην αποστολή στοιχείων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς καταλογίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός, Ι. Τσιρώνης. Ειδικότερα, απέστειλε επιστολή σε 169 Δήμους που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν ανταποκρίθηκαν, απευθύνοντας ταυτοχρόνως την ίδια επιστολή στις Περιφέρειες, ζητώντας από αυτές“ να συντονίσουν και να συγκεντρώσουν τις απαντήσεις των Δήμων αρμοδιότητάς τους”. Πρόκειται για την υπ’αριθμ. 638/36334/2018 επιστολή, όπου ο Αναπλ. Υπουργός αναφέρει ότι στις 21.12.2017 ζήτησε από όλους τους Δήμους να στείλουν, μέχρι 15.1.2018, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το αρ.9 του ν.4039/2012 ως ισχύει. Παρότι η ανταπόκριση ορισμένων Δήμων ήταν άμεση, συνεχίζει, υπήρξαν πολλοί από τους οποίους το Υπουργείο δεν έλαβε απάντηση, γι’αυτό τους θέτει νέα προθεσμία την 15η.3.2018. Σε περίπτωση που κάποιος Δήμος δεν εφαρμόζει καμία διάταξη του ανωτέρω άρθρου, θα πρέπει να το γνωστοποιήσειεγγράφως εντός της ανωτέρω προθεσμίας, καταλήγει ο κ. Τσιρώνης. Ο AIRETOS σας παρουσιάζει κατωτέρω τους 169 Δήμους που, κατά τον Αναπλ. Υπουργό, δεν απάντησαν (όπως αναγράφονται στην επιστολή)

 

πηγή: www.airetos.gr

 

Most Popular